"Det ser ut att bli strålande bra"

Besökssiffrorna på Astrid Lindgrens Näs pekar stadigt uppåt. – Pratar vi procent har vi ökat 25 procent, i reda tal handlar det om 4 000 besökare fler än vid den här tidpunkten i fjol. Vi gjorde ett fantastiskt år i fjol och 2016 ser ut att bli strålande bra, säger Nils Magnus Angantyr, t f vd och marknadschef.

Nils Magnus Angantyr, t f vd, tror att tiden talar för Näs.

Nils Magnus Angantyr, t f vd, tror att tiden talar för Näs.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2016-07-20 08:00

Förra året slog Astrid Lindgrens Näs nytt besöksrekord med bred marginal. Under sommarsäsongen kom 29 000 gäster och det resultatet plussades på av en bra höstsäsong med julmarknad till ett helårsresultat på 38 966 besökare.

Men den här sommaren har ännu fler hittat till Astrid Lindgrens barndomshem med utställningar och trädgårdar.

– Vi har ökat väsentligt i år och till och med i måndags, den 18 juli, hade vi ökat med 4 000 besökare, eller 25 procent.

Vad tror du ökningen beror på?

– Flera saker. Tiden jobbar för oss Näs blir mer och mer känt. Jag tror också vi blir allt duktigare på att tala om för de som kommer till Vimmerby att vi finns och att vi är värda ett besök.

Hittills i år (till och med i måndags) har 19 500 personer besökt Astrid Lindgrens Näs. Och det finns två grupper som utmärker sig lite extra. Lokalbefolkningen och barnfamiljerna.

– Vimmerbyborna har fått upp ögonen för Astrid Lindgrens Näs. Vi säljer mycket fler årskort och många njuter av att bara komma hit och koppla av. Det kommer också alltfler barn till oss. I fjol hade vi 50 procent fler barn än i förfjol och bara mellan 1-18 juli i år har vi haft 60 procent fler barn än förra året. Det bekräftar att vår strategi att marknadsföra oss på boendeanläggningarna fungerar. Det finns många fler besökare i Vimmerby att ta av.

Vad tror du att Näs landar på i år?

– Vi har budgeterat 46 000 besökare och vi ligger över budget idag. Jag tror att vi når målet och kommer att öka. Men jag vill aldrig ropa hej förrän vi är över bäcken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om