"Det ska inte vara svårt att rida"

Alltfler upptäcker glädjen i att sitta på hästryggen. På Ryttargården i Vimmerby finns både 3-åringar och med vuxna i verksamheten, som idag har ett hundratal elever.
- Vi vill verkligen vara en ridskola för alla och nu har vi olika ridgrupper alla dagar i veckan, säger Annika Rönning Olsson, verksamhetschef och ridlärare.

Malin Myrén har hittat en ny passion i ridningen, som vuxen. Hon och många med henne har upptäckt en allsidig träningsform.

Malin Myrén har hittat en ny passion i ridningen, som vuxen. Hon och många med henne har upptäckt en allsidig träningsform.

Foto:

Vimmerby2015-01-14 07:22


Efter tider med kärva ekonomiska förutsättningar har det vänt för Ryttargården i Vimmerby. Verksamhetschef Annika Rönning Olsson pratar om nytändning.
- Äntligen. Nu känner vi att vi har kommunen med oss och vi upplever en ökad förståelse. Den tiden då ridsporten varit självdrivande är lite förbi. Det ställs också höga krav på att hålla en viss standard på anläggningarna. Att vi nu har tolv egna ridskolehästar är riktigt positivt, förstås.

"Alla kan rida"
Ryttargårdens verksamhet drivs av Vimmerbyortens Ryttarförening med anställd personal, anläggningen ägs av kommunen. Annika Rönning Olsson är mån om att jobba bort förutfattade meningar om att det är svårt att rida.
- Alla kan rida, men jag tror att många tänker sig att det måste hoppas över hinder. Det behöver man inte alls. Vi har ridning för alla, från drop in där lägsta rekommenderade ålder är tre år - men vi har faktiskt haft yngre - till vuxna nybörjare och funktionshindrade. En grupp vi gärna skulle vilja nå ut till är pensionärer.
En grupp som är i stadigt växande är kvinnor, som varit hästtjejer och nu kommer tillbaka till stallet när deras barn börjar rida.
- Vi har allt fler vuxna som börjar rida igen. Majoriteten är kvinnor, så det vore förstås kul med lite fler pappor i ridskolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om