"Det ska kännas som Astrids mat"

I vår öppnar en ny servering på Astrid Lindgrens Näs. Och nu är det klart att det är Västerviks framgångsrika krögarduo Henrik Arkåsen och Jonas Settlin som står bakom matkonceptet.- Frågan från Näs var för rolig för att vi skulle tacka nej. Vi ser långsiktigt på det här och ska skapa en restaurang där man känner att man äter som Astrid Lindgren, säger Jonas Settlin, vd Settlin & Arkåsen.

Vimmerby2014-01-24 07:18


Just nu är Paviljongen på Astrid Lindgrens Näs stängd. Entré, butik och servering ska byggas om och renoveras.
Vad gäller serveringen väntar ett helt nytt matkoncept när man nu inleder ett samarbete med Henrik Arkåsen och Jonas Settlin, kända från bland annat välrenommerade Saltmagasinet, restaurang Skärgårdsvillan, egna surdegsbageriet och succén med restaurang Guldkant i Västervik.
- Vårt uppdrag är att skapa de bästa förutsättningarna för Astrid Lindgrens Näs att lyckas långsiktigt. Vår vision är att den nya restaurangen ska uttrycka samma engagemang och lojalitet med författarens verk och värderingar som övrig verksamhet på Astrid Lindgrens Näs, säger Henrik Arkåsen, kock och kreativ ledare i Settlin & Arkåsen.
De framgångsrika restauratörerna har fått åtskilliga förfrågningar om externa uppdrag de senaste åren.
- Vi har konstant och konsekvent tackat nej till allt. Men när vi fick frågan att utveckla matkonceptet på Astrid Lindgrens Näs kände vi att det här var alldeles för roligt för att säga annat än ja. Här finns förutsättningar att göra något riktigt bra, säger Jonas Settlin.

"Blir helt tagen"
Jonas Settlin vill att besökarna ska få känslan av att restaurangen och kaféet är en integrerad del av Astrid Lindgrens Näs.
- Det är bara att gå till sig själv. Man blir alldeles tagen när man besöker barndomshemmet och utställningen. Astrid Lindgren väcker starka känslor. Det man känner när man går ut från utställningshallen ska vara kvar när man kommer in till serveringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om