”Det största som hänt oss”

När SM i bowling för funktionsnedsatta avgjordes i Skövde rullade Vimmerbybowlarna Tom Ellingsworth och Martin Arvidsson i Bullerby BK hem två guldmedaljer och ett silver. – Det här är det största jag varit med om, säger Tom Ellingsworth.

De är klubbkamrater i Bullerby BK och både Martin Arvidsson t v och Tom Ellingsworth t h knep SM-medaljer i Skövde, när Svenska mästerskapen i bowling för funktionsnedsatta avgjordes. Ett individuellt guld, ett guld i 2-manna och en individuell silvermedalj tog de med sig hem till Vimmerby.

De är klubbkamrater i Bullerby BK och både Martin Arvidsson t v och Tom Ellingsworth t h knep SM-medaljer i Skövde, när Svenska mästerskapen i bowling för funktionsnedsatta avgjordes. Ett individuellt guld, ett guld i 2-manna och en individuell silvermedalj tog de med sig hem till Vimmerby.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2016-05-31 11:00

Det är lite svettigt i sommarvärmen på jobbet på Ekbackens dagliga verksamhet på Industrigatan. Medaljerna från SM i Skövde glänser i solen och väger skönt runt halsen på kompisarna Tom Ellingsworth, 28 och Martin Arvidsson, 36. Att det skulle gå så här bra hade ingen av dem riktigt vågat räkna med.

– Vi har mycket gemensamt. Bowling är bland det roligaste vi vet, och så gillar vi flygplan båda två. Fast det kanske inte hör hit.

De lägger mycket tid på sin sport. Tränar minst varje måndag, ofta mer. När Tom Ellingsworth körde sista träningen torsdagen innan det var dags att åka på SM för funktionshindrade i Arena Skövde fick han svar på att tävlingsformen var på på topp.

– Då slog jag 24 strikar!

Och så, när det verkligen gällde, knep han guldet i klassen Herrar D med 848 poäng och en minst sagt rejäl marginal på 113 poäng till tvåan Petter Plantén från IF Fregatten Lidköping.

– Det kändes bra, faktiskt. Det var ju mitt första SM.

Den glada segraren tog även guld i 2-manna Herrar C+D tillsammans med klubbkompisen Martin Arvidsson. Tillsammans fick de ihop 1763 poäng – tvåa kom ett lag från Klotrullarnas BK, som fick 1651 poäng.

– Vi var lite nervösa båda två när vi kom till hallen, men sedan släppte det. Det gäller att inte tänka för mycket. Man måste vara fokuserad och inte stressa upp sig för mycket, säger Martin Arvidsson, rutinerad bowlare, som varit med i Bullerby BK i 12 av klubbens snart 20-åriga historia.

Martin Arvidsson lyckades också väldigt bra under SM-veckan i Skövde.

– Det blev en silvermedalj i klassen Herrar C och jag satte nytt personrekord med 915 poäng på sex serier. Det var 77 tävlande och jag har aldrig slagit 75 personer förut. Han som kom trea låg bara tre poäng efter, så jag hade lite tur.

Det spelades SM- bowling i totalt åtta dagar i Arena Skövde. Närmare 400 spelare från hela Sverige deltog.
Framgångarna har gett bowlarna från Bullerby BK blodad tand.

– Vi har tränat extra mycket sedan vi kom hem och vill ställa upp i nästa SM också. Nu vill jag försvara min SM-titel, men nästa gång kanske jag flyttas upp i en annan klass, så det blir lite hårdare konkurrens, säger Tom.

Nu väntar de bara på prispengarna och guldfesten, som de planerat att hålla hemma hos Tom. En sak är de överens om. Det här var det största och härligaste de varit med om hittills.

– Och att det är viktigt att dricka mycket vatten innan. Annars går det inte bra.

Vad säger ni om Vimmerbybowlaren Jesper Svensson?

– Han är jättebra. Han har satt Vimmerby på kartan.

Ni då, ni har väl också satt Vimmerby på bowlingkartan?

– Jo, kanske.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om