Det tuffar på som på räls

Infrastrukturkansliet för Stångådalsbanan har gjort en omfattande utredning om ytterligare satsningar på Stångådalsbanan. Det förs långt framskridna diskussioner med Trafikverket om hundratals nya miljoner under åren 2014-2018.

Vimmerby2012-04-27 06:22

- Då pratar vi inte regionala transportpengar eller nyinvesteringspengar utan helt andra pengar. Hur mycket pengar det sedan blir får jag återkomma till. Det rör sig inte om en miljard, men väl ett antal hundra miljoner kronor som vi tror oss kunna få loss, säger Michael Leijonhud som arbetar på infrastrukturkansliet som är stationerat i Hultsfred.
Tillsammans med konsultresurser har kansliet tagit fram en utredning med konkreta åtgärdsplaner för åren 2014-2018.
- Det rör sig om åtta- nio punkter som vi målmedvetet tagit fram de senaste månaderna och det är så tydliga behov och åtgärder att utredningen närmast är att betrakta som en färdig arbetsplan.
Inom en dryg månad räknar man med att komma överens med Trafikverket om insatserna som bland annat innebär bättre rälsstruktur, bättre banbädd, fler mötesplatser och exempelvis ett triangelspår i Berga.
- Det här är en oerhört professionell utredning och som vi ser som nästa steg för Stångådalsbanan, och efter det tar vi ytterligare steg. Vi tror att det är vägen till framgång - och att kommunerna är överens om tagen, säger Michael Leijonhud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om