"Det var ett bra möte"

Några av de oroliga grannarna i Kohagenområdet har träffat Astrid Lindgrens Världs vd för att diskutera markområdet längs Kohagsgatan, som ALV vill använda för framtida expansion av stugbyn.
- Ett bra möte. Vi möttes av förståelse, säger Lennart Eliasson.

Vimmerby2015-04-23 06:31

Flera av de boende i Kohagen är minst sagt negativa till ALV:s planer att nyttja en dryg hektar markremsa längs Kohagsgatan till stugor. Kommunen säljer marken till Astrid Lindgrens Värld, som vill ha området för framtida expansion.
Grannarna i området vill inte bli av med skogsdungen och är också rädda för att trafiksituationen i områdes kommer att förvärras.
En handfull av villaägarna träffade häromkvällen vd Jocke Johansson och Lennart Eliasson, en av de som var med på mötet, tycker att det blev konstruktivt.
- Vi tryckte på i vår uppfattning att det är bättre att ALV använder de markområdena de äger ända upp mot Nybble istället för den här lilla skogsdungen. Deras framtidsplaner är väl större än så. Och jag tycker nog att vi möttes av förståelse och blev lyssnade på. Man kan ju ställa sig väldigt skeptisk till om de kommer att trycka in några stugor på den där lilla snutten, man kan verkligen undra om det kommer att bli av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om