"Det vore fruktansvärt"

Ove Olsson, ordförande i kyrkorådet i Vimmerby - och Storebrobo - har svårt att se det rimliga i en flytt av Storebro kyrka. - Det vore fruktansvärt. Och det handlar inte bara om gudstjänster - det finns många andra verksamheter som fungerar väldigt bra i Storebro kyrka.

Vimmerby2009-01-27 07:26

Nog har det uppseendeväckande förslaget att flytta Storebro kyrka till Aneby väckt känslor och reaktioner i det lilla brukssamhället.

"Ingen skillnad"
Och uppmärksamheten är bra, tror Ove Olsson, ordförande i kyrkorådet i Vimmerby. Han är nämligen övertygad om att det kommer att bli fler besökare i kyrkan och fler engagerade överlag.
- Skriverierna har väckt många tankar och jag tror säkert att det kommer att bli betydligt livligare. Men jag är också av uppfattningen att det inte är någon större skillnad mellan Storebro och andra ställen. Det är nog ungefär lika bra eller dåligt.
Kyrkorådet har inte varit med om att ta fram förslaget där det presenterats en lista på fastigheter kyrkan kan göra sig av med för att spara pengar när kärvare tider nu väntar.
- Inte alls. Kyrkorådet har inte med fastigheterna att göra, utan själva verksamheten som bedrivs. Jag tror inte det finns någon i kyrkorådet som tycker att kyrkan i Storebro ska läggas ner. Själv känner jag både i och med mitt uppdrag och som Storebrobo med mitt föräldrahem alldeles intill kyrkan att det vore fruktansvärt om det blev så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om