Detaljplan kan stoppa konstgräset

Kommunen förslag till en konstgräsplan stämmer inte med den detaljplan fullmäktige antagit för Ceosområdet. Det markerar teknik- och servicenämnden i sitt yttrande till kommunstyrelsen vid ett extra sammanträde på måndagen.

Vimmerby2009-06-09 06:15

- Det här förslaget stämmer inte med den detaljplan som finns och som gäller hela Ceosområdet. Det innebär bland annat att det blir en del parkeringsproblem med en lösning som nu föreslås, men det är inte vi som har att besluta om det här. Det är kommunstyrelsens sak, säger Bo Svensson, c, ordförande i teknik- och servicenämnden.
Kommunstyrelsen kom i vintras överens med Vimmerby IF om att med en kompromiss för att få till en konstgräsplan till hösten. Förslaget innebär att det byggs en konstgräsplan på den del av området som kommunen redan äger. På det viset kringgår kommunstyrelsen den svårlösta markfrågan.

Svårframkomligt
Nu visar det sig att den vägen kan vara svårframkomlig.
Det förslag som tagits fram och som de båda nämnderna och förvaltningarna har fått i uppdrag att presentera tekniska och ekonomiska lösningar för som stöter på patrull.
Förslaget stämmer inte överens med detaljplanen.
- Det finns exempelvis parkeringsplatser i den, det finns det inte alls i samma omfattning i kompromissförslaget, och det blir en del problem med det. Sak samma när det gäller tillfarten till området. Den rondell som finns i detaljplanen är inte aktuell i kompromissförslaget och det påverkar förstås också, säger bo Svensson efter det extra sammanträde teknik- och servicenämnden höll på måndagen, bland för att diskutera just konstgräsplanen på Ceosvallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om