Detaljplan med 20 planer

Här är detaljplanen för en ny fotbollsanläggning vid Ceosvallen. Förlaget innehåller ett 20-tal fotbollsplaner, en vattenanläggning och en ny infart till området direkt från Södra Ringleden. Miljö- och byggnämnden gillar planen och ställer sig nu bakom förslaget.

Vimmerby2007-02-19 12:00

- Vi har inget att erinra utan anser att det här är en bra plan för att ta tillvara området för de behov som finns, anser Stefan Larsson, chef på miljö- och byggförvaltningen.
Det är den riktiga långköraren om exploateringen av Ceosvallen för en modern och samlad fotbollsanläggning som nu tar ett steg till framåt.
Miljö- och byggnämnden har gått igenom förslaget till ny detaljplan som teknik- och servicenämnden skickat ut på samråd. och belåten är stor.
- Vi tillstyrker planen i sin helhet, säger Stefan Larsson.
Den nya detaljplanen ger utrymme för en helt ny infart till Ceosvallen direkt från Södra Ringleden. Där är det tänkt att det ska byggas en rondell i Korsningen med Falkängsgatan. Det blir också en gång- och cykelväg genom området. den är i ett senare skede tänkt att dras vidare till tallholmens industriområde.
- Det innebär ju att man inte ska behöva köra Gamla Hultsfredsvägen när m,an ska till Ceosvallen i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om