Diger åtgärdslista för gymnasiet

Samtliga fyra enheter på Vimmerby gymnasium kritiseras av Skolinspektionen. Alla fyra enheter brister i rutinerna för särskilt stöd och i det systematiska kvalitetsarbetet. Totalt krävs hela skolan på 17 olika åtgärder. - Vi kommer att prioritera dessa områden i det fortsatta arbetet, säger verksamhetschefen Alf Olsson.

Har läxa att göra. Vimmerby gymnasiums fyra enheter krävs på åtgärder på hela 17 punkter av Skolinspektionen. Den 12 juni ska huvudmannen redovisa sina vidtagna åtgärder.

Har läxa att göra. Vimmerby gymnasiums fyra enheter krävs på åtgärder på hela 17 punkter av Skolinspektionen. Den 12 juni ska huvudmannen redovisa sina vidtagna åtgärder.

Foto:

Vimmerby2014-04-03 06:28


Vimmerby gymnasium är uppdelad i fyra mindre enheter, där alla enheter har varsin rektor. Samtliga får kritik i Skolinspektionens tillsynsbeslut. Gemensamt för kritiken är bristerna i särskilt stöd och i det systematiska kvalitetsarbetet.
- Jag tycker att alla synpunkter är allvarliga. Vi kommer att tillsammans med personal och elever gå igenom skolinspektionens beslut efter tillsynen av skolan. Utifrån dessa möten upprättas sedan handlingsplaner för att säkerhetsställa att vi uppfyller ställda krav, säger Alf Olsson.
Rutinerna för särskilt stöd brister på alla enheter. Utredningarna tar för lång tid, åtgärdsprogrammens innehåll är inte tillräckliga och utvärderas inte i tillräckligt hög utsträckning.
- 17 procent av våra elever fick inte fullständigt gymnasiebetyg och alla de här bitarna är viktiga för att förbättra den siffran. Eleverna får särskilt stöd, men vi få måste få ut det ännu mer.

IT-problem påverkar undervisningen
Det är rektorerna som ansvarar för att det genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete. Skolinspektionen betonar att skolan tagit fram en gemensam årsredovisning av det systematiska kvalitetsarbetet, men dokumentationen är inte tillräcklig och de åtgärder som sätts in analyseras inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om