Diplom till berättare med koll på historien

I samband med Föreningen Bevara Vimmerbys årsmöte på tisdagskvällen i Rådhuset tilldelades Erik Carlsson och Daniel Johnsson föreningens diplom.

Foto:

Vimmerby2017-05-16 18:00

Ordförande Mikael Sandström var väldigt glad över att få välkomna Carlsson och Jonsson och dela ut diplom för 21:a året i föreningens historia.
Först fram var Erik Carlsson som trots 89 år fyllda får betecknas som "Still going strong". Motiveringen löd:
"Erik Carlsson har med smittande entusiasm och berättarglädje fängslat de som under årens lopp fått förmånen att lyssna på honom. Han har gjort Vimmerbys historia levande och bevarat berättelserna om brott och straff för kommande generationer. Han är ett föredöme för att bevara Vimmerby och har odödliggjort många av stadens medborgare och deras vandel genom tiderna."
Mikael Sandström försökte sedan få Erik att dela med sig några av sina välkända historier, men där gick han bet.
- Det finns tydligen någon som är ännu mer envis än jag själv, sa Mikael med ett skratt.
Om Erik Carlsson är senioren bland Vimmerbys historieberättare så finns det en junior som är på god väg att fylla sin föregångares skor. Det är Daniel Johnsson som också var på plats i Rådhuset för att motta ett diplom som uppskattning för sin gärning. Motiveringen löd:
"Daniel Johnsson har tidigt studerat Vimmerbys förflutna och på ett spännande sätt genom sin bok och blogg väckt ett intresse för att bevara Vimmerbys minnen. Föreningen ser fram emot nya berättelser om både kända och bortglömda personer i Vimmerbys långa historia."
- Det här var väldigt överraskande, men hedrande, sa Daniel Johnsson som sedan höll ett anförande kring temat gemenskap där han tog upp ett par exempel på hur det kunde fungera i staden förr i världen från sin bok.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om