Direkt efter examen – två av tre har jobb

De har lärt sig CNC-teknik i två år. På fredagen var det examen. Två av tre nyexaminerade studenter har jobb inom yrket på lokala företag.

Två av tre studenter på CNC-teknikutbildningen i Vimmerby har klart med sina första jobb i branschen på lokala företag. Fr.v. Magnus Hultqvist, Seham Sulaiman och Rahe Hamid.

Två av tre studenter på CNC-teknikutbildningen i Vimmerby har klart med sina första jobb i branschen på lokala företag. Fr.v. Magnus Hultqvist, Seham Sulaiman och Rahe Hamid.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-05-21 14:16

Seham Sulaiman från Vimmerby är en av studenterna i den andra omgången på YH-utbilningen till CNC-tekniker i Vimmerby. Hon är nöjd med utbildningen.

– Det är mycket bra, det ger mig jobb för framtiden, säger hon.

Hon har redan klart med sommarjobb på Ljunghäll AB i Södra Vi.

– Jag hoppas att det kan leda vidare till ett fast jobb sen, säger hon.

Yrkeshögskoleutbildning till CNC-tekniker har nedrivits på Campus i Vimmerby i fyra år. Det är en tvåårig utbildning med både teori och praktik i skolan och praktisk utbildning ute på företag. 

– Det kan vara ett bra sätt för företagen att forma en kompetens man vill knyta till sig, säger Viveka Rosin på Campus Vimmerby. 

– Det finns ett otroligt behov av den här kompetensen, men tyvärr är inte intresset lika stort för utbildningen. Men vi har valt att fortsätta ändå, Magnus Mölk på Mölk Utbildning AB som utför utbildningen i samarbete med Campus i Vimmerby och Östsvenska Yrkeshögskolan.

Första kullen som tog examen i fjol var två. Årets kull är tre deltagare. De som nu går år ett är tio och till hösten finns 16 sökande. Hur det blir sen är inte bestämt.

Magnus Hultqvist från Uppsala valde utbildningen i Vimmerby.

– Det är ett intressant jobb och jag har klart med sommarjobb på Gjuteribolaget i Vimmerby, sen får vi se om jag bli kvar där, säger han.

Rahe Hamid är från Örebro.

– Jag ska ha semester och resa först. Sen ska jag söka jobb och jag tror att det går bra med den här utbildningen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!