Diskuterar kontraktsförlängning med VH

I förra veckan inledde Vimmerby Hockey och tränaren Daniel Eriksson samtal om en förlängning av kontraktet. I helgen ska parterna sätta sig ner igen. - Jag har en del frågor som jag vill ha svar på, säger Daniel Eriksson. - Danne är vårt huvudspår för nästa säsong, säger sportgruppens Daniel Stolt.

Daniel Eriksson. Foto: Arkiv

Daniel Eriksson. Foto: Arkiv

Foto:

Vimmerby2016-01-15 21:09


Vimmerby Hockey har inlett Allettan på sämsta tänkbara sätt. Sex förluster på sex matcher är inget som imponerar och på söndag tar laget emot Visby/Roma på hemmaplan. En match som Vimmerby helt enkelt måste vinna. Förlust där och man kan glömma vidare play off mot HockeyAllsvenskan.

Men vill klubben verkligen dit?

Målsättningen är otydlig och har inte kommunicerats särskilt tydligt. Inte ens tränare Daniel Eriksson är riktigt säker på vart klubben vill, något som har gjort att han i de inledande samtalen om en kontraktsförlängning har ställt en del frågor till klubben.

- Vad vill man vara, vart vill man, hur kommer organisationen ut, vad är nästa steg? Det handlar mest om sådana saker. Jag anser mig inte på något sätt vara förmer , men jag är 34 år och vill framåt hela tiden. Framför allt vill jag veta vilka möjligheter som finns, säger Daniel Eriksson.

Gillar klubben som fan
- Jag gillar både klubben och staden som fan. Inte snack om nåt annat. Vi ska diskutera vidare nu i helgen och jag kommer vädra mina tankar, sedan får vi se. Dock ligger det i bådas intressen att inte dra ut på det här. Spelare vill veta vem som ska träna en klubb och en tränare vill ha klart med klubb så tidigt som möjligt.

Om du förlänger med Vimmerby, hur ser du på ett fortsatt samarbeta med assisterande tränaren Michael Larsson?
- Micke och jag funkar jättebra ihop. Vad gäller vissa fundamentala saker är vi fullständigt överens. I andra saker kompletterar vi varandra på ett bra sätt.

Vad gäller spelartruppen och förlängningar där är Daniel Eriksson mer svävande:

- Jag har haft löpande diskussioner med Daniel Stolt i sportgruppen och vi är ense om det mesta. Vi kommer hamna i en situation där vi säkert får säga "lycka till" till några spelare som kliver upp en nivå. Sedan kan det finnas de som inte får ut hela sin potential hos oss. Inget konstigt i det.

I morgon tränar laget och först därefter bestäms hur laget ser ut mot Visby/Roma på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om