Djursdalagrabben – ny sheriff i storstan

Från Djursdala till Stockholm Polisen Patrick Ungsäter har tagit sig hela vägen – ända upp till chefspositionen. – Jag tycker att det är extremt viktigt att vara ute i verksamheten och kommer att försöka vara ute så mycket det går, säger han till stockholmdirekt.se.

NY CHEF. Patrick Ungsäter, ny chef för polisområde Stockholm Nord. Foto: Pressbild

NY CHEF. Patrick Ungsäter, ny chef för polisområde Stockholm Nord. Foto: Pressbild

Foto:

Vimmerby2016-09-15 05:31

Stockholm 2016.

Det finns en ny chef i stan.

Han heter Patrick Ungsäter, är bördig för Djursdala, och på måndag är han chef över lokalpolisområdena Norrtälje, Täby, Solna, Sollentuna, Järfälla, Rinkeby och Vällingby.

– Det finns många utmaningar, liknande Södertälje. Men Stockholm Nord består av sju lokalpolisområden med sju helt olika lägesbilder. Jag fick jobbet för några dagar sedan och har inte det aktuella läget just nu. Jag kommer att sätta mig in det här, inte bara teoretiskt men även praktiskt, säger han om sitt nya uppdrag till stockholmdirekt.se.

Patrick har en lång karriär inom kåren bakom sig: rejvkommissionen, krogkommissionen – och fem år som polismästare i Södertälje.

I samband med polisens stora omorganisation blev han sedermera chef för gränspolisen i Stockholm.

– Jag ska börja jobba med polisens kärnverksamhet, som jag brinner för. Det jag gör nu hos gränspolisen är ett stöd för kärnverksamheten.

Här kan ni läsa hela intervjun med Patrick!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om