Död man kan ha utsatts för brott

Polisen vet ännu inte vad som ligger bakom dödsfallet i Storebro, där en man i 75-årsålderns hittades död i påskhelgen. Tidigast i slutet av veckan kan det bli ett besked om dödsorsaken.

Vimmerby2008-03-26 07:18

- Vi kan inte utesluta att det rör sig om ett brott, säger Polisens informationschef, Sven-Erik Karlsson, till vår tidning på tisdagseftermiddagen.
Polisen höll ytterligare förhör med personer i Storebro under tisdagen för att försöka kartlägga den döde mannens förehavanden under påskdagen.
- Vi vet att det har varit en fest i en samlingslokal där mannen deltagit under eftermiddagen och kvällen på påskdagen. Men vad som sedan har skett vet vi inte så mycket om, i varje fall inget som kan avgöra vår uppfattning om det rör sig om ett brott eller inte, säger Sven-Erik Karlsson.
Polisen har inga uppgifter om att mannen skulle varit berusad eller att det förekommit något bråk.
Mannen, som är född 1932, hittades liggande död vid Kvillgränd mitt i Storebro samhälle vid niotiden på annandagen. Mannen var delvis avklädd, och det visade sig att han också hade skador i ansiktet och på kroppen som pekade på att det kunde röra sig om ett våldsbrott.
Runt två decimeter nysnö gjorde det svårt för Polisens tekniker att genomföra en platsundersökning. Mannens kläder hittades dock i ett senare skede nära den plats där den döde mannen låg.
- Det kan finnas naturliga förklaringar till det. Den som håller på att frysa ihjäl kan känna stark värme och klär därför av sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om