Dödsfall på skola i Vimmerby kommun – elev har avlidit

Det är sorg i Vimmerby kommun. På torsdagen avled en elev på Vimarskolan. "Det är en oerhört tragisk händelse som påverkar oss alla", säger skolchefen Ola Karlsson.

För att undvika spekulationer har Vimmerby kommun gått ut med att dödsfallet skedde på Vimarskolan.

För att undvika spekulationer har Vimmerby kommun gått ut med att dödsfallet skedde på Vimarskolan.

Foto: Vimerby Tidning/Arkiv

Vimmerby2024-09-26 16:10

Händelsen inträffade på torsdagsförmiddagen när skolan var igång.

– Jag kan inte berätta så mycket, utifrån sekretess och med respekt för de inblandade. Men det jag kan berätta är att det har skett ett akut sjukdomsfall på skolgården där ambulans fick tillkallas. Det ledde till att ett barn, en elev på skolan, avled. Jag kan också berätta att det skedde på Vimarskolan, säger Ola Karlsson.

När Vimmerby kommun fick information om händelsen drog krisarbetet igång direkt. Några timmar senare kom beskedet att eleven avlidit. Klockan 16:08 gick det ut ett mejl till alla vårdnadshavare på Vimarskolan.

– Det finns en krisplan som följs vid sådana här situationer. Personal som var i chock fick stöd och en psykolog var på plats för att informera, möta och prata med elever och lärare. Vi har följt krisplanen till punkt och pricka. Det kommer vi fortsätta göra, säger Ola Karlsson.

Vad händer nu?

– Vi kommer fortsätta prata med barnen utifrån den nivån de är på. Det arbetet kommer pågå ett tag. Med tanke på sekretessen kan vi inte informera så mycket. Det handlar mest om att fånga upp frågor och den oron som barnen har. Det kommer vi göra med hjälp av både lärare och elevhälsans personal, säger Ola Karlsson som är mycket nedstämd när han pratar med Vimmerby Tidning på torsdagseftermiddagen.

– Vi känner en stor sorg för den drabbade familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!