Dog efter fall i sjukhusets trappa

Den 80-årige mannen var inlagd på Västerviks sjukhus efter ett epileptiskt anfall. Från avdelningen tog han sig ut genom en branddörr och ramlade i en trappa. Några timmar senare dog han.- Det är hemskt. Att patienter dör av sjukdom är en sak. Men att de ska slå ihjäl sig när de ska få vård är slarv, säger mannens syster.

Vimmerby2013-10-11 06:19

Den 11 september fördes 80-åringen med ambulans till Västerviks sjukhus efter ett epileptiskt anfall. Efter vad hans syster förstått kan epilepsin hänga ihop med att han för några år sedan opererade bort en tumör.

Kontroller
- Efter operationen har han också varit lite glömsk, men annars haft ett bra liv och bott hemma med sin fru. Han har åkt på kontroller ibland. Nu hade det gått fem år, så när han var på kontroll i augusti sa läkaren att om de inte kunde se något skulle han bli friskförklarad. Men de hittade en liten förändring och vi väntade på att Linköping skulle ge ett besked om hur det skulle åtgärdas.
Men det epileptiska anfallet blev början till en oväntad vändning. Mannen blev inlagd i Västervik och fredagen den 13 september ramlade han utför en trappa och fick så svåra inre skador att han avled senare på kvällen.

Förskräckligt
- Hans fru hade varit och besökt honom tidigare under dagen och tyckte att han var lite virrig och orolig. Han hade varit uppe hela natten och gick och drog i lådor. Hon hann lagom hem, så fick hon ett samtal från akuten, där de säger att det hänt något förskräckligt. Att han öppnat en branddörr och ramlat ner för en trappa och att han kan ha inre blödningar.
Systern och hustrun satte sig i bilen och åkte till Västervik, där de i akutens väntsal fick beskedet att mannen troligen inte skulle överleva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om