Dom i Hydrorånet

På dagen sju månader sedan, den 11 februari, steg den 19-årige Vimmerbybon in på Hydro-macken i Vimmerby med rånarluva och skruvmejsel. Mindre än fem minuter senare lämnade han macken. Då hade han hotat butikskassörskan så att hon överlämnade ett antal tusenlappar i konkontater. Han hade då sagt till kassörskan: "Det här är ett rån, ge mig alla pengarna." När han gick ut genom dörren sa han: "Säger du något till polisen så dödar jag dig."

I februari rånades en Hydromack i Vimmerby. Dom har nu fallit i målet.

I februari rånades en Hydromack i Vimmerby. Dom har nu fallit i målet.

Foto:

Vimmerby2008-09-12 06:29


På torsdagen spelades dramatiken från macken upp igen - den här gången i tingssalen i Västervik.
Det blev ett känslomässigt möte mellan rånaren och den unga kassörskan. Under förhandlingarna presenterades läkarutlåtande om hur kassörskan hade upplevt rånet och inte minst tiden efter rånet.
I ett läkarutalande framgick att kvinnan utsatts för ett psykskt lidande som sänkt hennes livskvalite, gjort henne så otrygg att hon vägrat vistas ensam ute, att hon sagt upp sitt arbete på macken.
- Jag orkar inte jobba ensam varken dag- eller kvällstid och min man har tvingats sitta hos mig innan stängning varje kväll. Vid rånet tänkte jag hela tiden"gör mig inte illa", men han gjorde mig illa psykiskt, sa kvinnan.
- Rånoffret kan få lida av sitt trauma i år efter, sas det i ett läkarutlåtande.

Såg skruvmejseln
Kvinnan berättade att hon den aktuella dagen bara hade 30 minuter kvar av arbetsdagen och höll på att plocka i ordning i försäljningslokalen.
- Jag hörde dörren öppnas och då jag tittade upp såg jag den tilltalade med luva för ansiktet och en skruvmejsel i ena handen.
- Gör mig inte illa, ta vad du vill ha och gå, tänkte jag, berättade den lilla spröda kassörskan som dock före rånet ansåg sig vara en psykiskt stark tjej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om