Dömd mot sitt nekande

Den 24-årige Mariannelundsbon kom inte till rättegången mot honom och i tidigare förhör förnekade han att han gjort sig skyldig till stöld och snatteri i två butiker i Vimmerby.

Vimmerby2006-11-25 05:28

På fredagen kom tingsrättens dom och det blev fällande dom trots 24-åringens nekande. Han dömdes till villkorlig dom. I domen ingick även olovlig körning som mannen erkänt.
Stölden skedde hos Albin Carlssons Järnhandel i Vimmerby och avsåg en hylsnyckelsats värd 869 kronor. Ett av vittnena såg mannen lämna butiken med "någonting gömt i jackan". Vittnet slog larm och en anställd såg den tilltalade besöka sin bil som var parkerad utanför butiken. När han lämnade bilen såg jackan "tom ut igen".
Den anställde gick till bilen och såg då en hylsnyckelsats ligga på passagerarplatsen i bilen. Polis tillkallades men under väntan på polisen försvann den tilltalade in på närliggande ICA-butiken. När han kom ut och såg polisen vid sin bil försökte han lämna platsen men greps av polisen. Då avslöjades att han hade matvaror till ett värde av 292 kronor gömda i sin jacka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om