Dömds för vapenhot och knarkbrott

En man i 25-årsåldern döms för olaga hot och ofredande efter ett bråk utanför Kharma i september. Han döms även för narkotikasmuggling.

Vimmerby2015-12-30 11:55

Upprinnelsen till bråket är oklar eftersom vittnesmålen går isär, men det ska ha utdelats slag och knuffar mellan den dömde 25-åringen och två Vimmerbybor på Kharma.

Kalmar tingsrätt gör bedömningen att den dömde mannen ska ha slagit eller knuffat en av de två målsägande. På grund av den tumultartade situationen är det oklart vad som hänt, och han döms för ofredande för att ha utdelat en knuff.

Den dömde mannen och hans kompis blev avvisade från Kharma efter händelsen, men stannade kvar utanför krogen. Där ska en av de målsägande ha gått fram till den dömde mannen, som enligt honom då tryckte upp en pistol i bröstet på honom.

25-åringen nekar till att det var en pistol, och menar att han känt sig hotad och dragit in handen i tröjärmen vilket kan ha tolkats fel.

Tingsrätten menar att det inte går att fastställa att det var en pistol den dömde mannen hotade med, men eftersom många vittnesuppgifter säger samma sak döms han för olaga hot för att ha dragit fram ett vapenliknande föremål.

Den dömde mannen erkänner också att han åkt till Köpenhamn 2013 för att hämta cannabis för att betala av en skuld. Han döms därför även för narkotikasmuggling.

Mannen döms till samhällstjänst i 100 timmar. Han ska även betala skadestånd på 8500 kronor till mannen som han hotat.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om