Dopkalas i Virum

Ada och Beda. Klart att älgkalvarna i Virum ska heta Ada och Beda! - Så fort jag såg bilden i tidningen såg jag ju att de ska heta Ada och Beda, säger May Brorsson i Storebro.

Hela familjen älg. Pappa Harald, älgkalvarna Ada (liggande), Beda och mamma Stina.

Hela familjen älg. Pappa Harald, älgkalvarna Ada (liggande), Beda och mamma Stina.

Foto:

Vimmerby2009-06-17 06:12


Precis detsamma tycker Siri Johansson i Hjorted och Håkan Ericson i Frödinge, som alla blev vinnare och häromkvällen fick vara med om namngivning i älghägnet i Virum.
Det var en hel del som var ovanligt i måndags kväll. Solen sken, till att börja med, och det har vi ju inte precis varit bortskämda med på sistone. Inte är det varje dag man får absolut närkontakt med en mjuk älgmule heller. Och definitivt tillhör det sällsyntheterna att man blir inbjuden på älgdop.
- Dop och dop, vi får nog kalla det namngivning med tanke på de praktiska omständigheterna. Men visst är det en speciell dag eftersom det här är de första kalvarna som fötts i vårt älghägn, säger Kjell Svensson, som driver Virums Älgpark tillsammans med sin fru Helene.

Läsarengagemang
När vi bad om hjälp att hitta passande namn till de båda nya älgkvigorna var Vimmerby Tidnings läsare sannerligen inte svårflirtade. Drygt 140 förslag har kommit in och Kjell och Helene Svensson fick en hel del att pyssla med när de skulle gå igenom alla bidrag.
- Vi har läst allihop några gånger, men kände snart att det var Ada och Beda vi tycker om. Korta, enkla och gulliga namn, säger Helene Svensson.
En av de vuxna älgarna heter Astrid - men ytterligare kopplingar till bygdens stora författarinna blir det inte just nu, har familjerådet slagit fast.
- Våra barn heter Lina och Alfred, och det räcker, tycker de...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om