Dopningsdomen överklagas

Domen mot den 22-årige Vimmerbybon i dopningsmålet överklagas. Åklagaren anser att tingsrätten gjort en felaktig bedömning av en försäljning av 50 000 doser till en köpare i Norge och vill nu att hovrätten dömer mannen för grovt dopningsbrott.

Vimmerby2013-04-17 06:18

Den 22-årige Vimmerbybon dömdes den 22 mars till skyddstillsyn och en särskild behandlingsplan i 18 månader för två fall av dopningsbrott av normalgraden samt för innehav av hälsofarliga preparat.
Enligt tingsrättens dom har bara ett antal mindre försäljningar bevisats av åklagaren.

Norge-affär
Rätten friade mannen från en omfattande försäljning av 50 000 doser testosteron till en köpare i Norge. Något som var helt avgörande för både domen och påföljden.
Det är framför allt den punkten kammaråklagare Åsa Adolfsson anser att tingsrätten bedömt felaktigt och som hovrätten nu ska pröva.
I tingsrätten hävdade Vimmerbybon att det inte alls var skarpt testosteron han sålde vidare.
Han sade att han själv köpt det i tron att det var äkta vara, men när det inte visade sig vara det sålde han det vidare till en spekulant i Norge. Denne var, enligt Vimmerbybons uttsaga i rätten, fullt medveten om att preparatet endast var någon form av olja, och inte fullvärdigt testosteron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om