Drabbade av IT-problemen

Elever med läs- och skrivsvårigheter som inte kan använda de hjälpprogram som köpts in särskilt för att underlätta för de elever som inte kunde skriva ut sina uppsatser vid ett nationellt prov för att datorerna inte fungerade. Lärare som inte vet om de ska skratta eller gråta när det inte räcker med ens en B-plan för att gardera sig mot dataproblemen.

Vimmerby2010-03-24 07:26

Det här är några av de uppgifter vår tidning får från flera av skolorna i Vimmerby kommun.
- Det jäser bland både lärare och elever, säger en lärare vår tidning talat med.
IT-problemen vi berättade om i tisdagens tidning är utbredda i den kommunala organisationen. Skolorna är ett av de områden som drabbas värst.
- Det är utbredda problem, det måste man säga och det har pågått under hela höstterminen, säger Anders Eriksson en av rektorerna på gymnasiet i Vimmerby.
Det är inte ovanligt att program plötsligt är borta, att de inte går att komma åt.
- Det finns dagar då lärare har lust att gråta över att IT-tekniken inte fungerar. Vi är beroende av att IT-tekniken och att den fungerar, men vi får liten förståelse för den pedagogiska verksamheten, säger en lärare vår tidning talat med.
Eleverna har också agerat, bland annat har en grupp tagit direkt kontakt med kommunchefen Staffan Forsberg för att visa den verklighet de tvingas studera i utan den IT-teknik som är nödvändig för deras utbildning.
Anders Eriksson bekräftar att det är mycket problem.
- Vi får den hjälp vi efterfrågar, så småningom, men det tar tid, väldigt lång tid, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om