Dragkamp om trygghetsboende

Frågan hur kommunen ska hantera behovet av ett trygghetsboende i Vimmerby hänger fortfarande i luften. Allianspartierna kom inte till skott om vare sig kommunens linje eller Vimarhems utredning vid ett gruppmöte förra veckan. Socialdemokraterna ligger avvaktande än så länge. Samtidigt finns det hård kritik mot Vimarhems utredning från kommunstyrelsens ordförande.

Uppemot 160 äldre köar för en lägenhet på Granen. Samtidigt visar rapporter att Vimmerby kommun kommer att ha 1 000 fler pensionärer om 15-talet år än i dag. Att det behövs ett trygghetsboende är partierna ense om - men var, när, hur och vem som ska bygga det är på väg att växa till en motsättnng både mellan partierna och mellan kommunledningen  och bostadsbolagets Vimarhem.

Uppemot 160 äldre köar för en lägenhet på Granen. Samtidigt visar rapporter att Vimmerby kommun kommer att ha 1 000 fler pensionärer om 15-talet år än i dag. Att det behövs ett trygghetsboende är partierna ense om - men var, när, hur och vem som ska bygga det är på väg att växa till en motsättnng både mellan partierna och mellan kommunledningen och bostadsbolagets Vimarhem.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2013-09-10 06:26


- Jag tycker att Vimarhems utredning utgår från ett scenario som bygger på i värsta fall, man har på punkt efter punkt räknat på ett sätt som ger sämsta tänkbara bild. Det gör att man ställer sig frågan; vill inte Vimarhem bygga något trygghetsboende, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M.

Byggstopp
I vintras krävde kommunfullmäktige att Vimarhem skulle göra en utredning om förutsättningarna för att bygga ett trygghetsboende. Samtidigt lade fullmäktige, som ägare till det kommunala bolaget, ett byggstopp på bolaget tills utredningen är genomförd och behandlad av kommunen.
Utredningen lämnades till kommunstyrelsen i maj. Mycket längre än så har den inte kommit.
På grund av hård kritik, främst då från kommunstyrelsens ordförande, har utredningen lagts ut till partigrupperna. Där är den fortfarande föremål för diskussion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om