Dricka öl och se matchen? Kravet: Betala 1 000 kronor

Den som vill dricka öl på VH:s hemmamatcher i ishallen i Vimmerby måste lösa medlemskap. Vill man dessutom se matchen samtidigt kostar medlemskapet mer än tre gånger så mycket, vilket kan sätta käppar i hjulet för ölsugna supportrar. "Detta var den bästa lösningen vi kunde komma på", säger klubbchefen Andreas Zukiewicz.

För den ölsugna supportern på VH:s matcher finns två alternativ. Betala 300 kronor för att få köpa öl i lilla puben, eller 1000 kronor för att få hänga på hyllan.

För den ölsugna supportern på VH:s matcher finns två alternativ. Betala 300 kronor för att få köpa öl i lilla puben, eller 1000 kronor för att få hänga på hyllan.

Foto: Caisa Rasmussen / TT

Vimmerby2024-09-19 06:00

På fredagskvällen gästas Vimmerby och VBO Arena av Nybro IF, som ställs mot Vimmerby hockey i Hockeyallsvenskans seriepremiär.

Att ett kompisgäng på en hockeymatch en fredagskväll kan bli sugna på varsin öl är inte svårt att gissa sig till, men i ishallen är det inte så enkelt som att glida fram till bardisken och vifta med kortet. 

För den som vill dricka öl eller annan alkoholhaltig dryck under VH:s hemmamatcher finns två olika alternativ. Andreas Zukiewicz, klubbchef i Vimmerby hockey, hjälper till att reda ut vad som gäller den här säsongen. 

– Det är Tigerklubben, en sidoförening, som driver lilla puben där nere och XL-Bygg-hyllan där uppe. För att få vara där och köpa öl krävs det dock att man är medlem och betalar medlemsavgift, säger han.

Besökare kan välja på att antingen lösa ett medlemskap i puben, vilket kostar 300 kronor per säsong, eller ett medlemskap på hyllan, vilket går loss på 1 000 kronor per säsong. 

– I puben har man inte möjlighet att se matchen samtidigt, det är ett separat rum. På hyllan ser man matchen och har man det medlemskapet har man även tillgång till den lilla puben, säger Andreas Zukiewicz.

undefined
"Vi jobbar med detta och förhoppningen är att vi ska kunna ha ett fungerade kök och ett allmänt tillstånd till nästa säsong", säger klubbchefen Andreas Zukiewicz.

Klubbchefen har inte en exakt siffra på antal sålda medlemskap till respektive ölställe i ishallen, men totalt är cirka 140 medlemskap sålda till båda två inför säsongen, och det är Zukiewicz nöjd med.

Anledningen till upplägget är att alkoholtillståndet inte tillåter allmän utskänkning. Man får bara servera i ett slutet sällskap, vilket det räknas som när man har medlemmar.

– För att kunna få utskänkningstillstånd gäller det att man kan servera mat också. Vi jobbar med detta och förhoppningen är att vi ska kunna ha ett fungerade kök och ett allmänt tillstånd till nästa säsong. Vi tittade på det inför den här säsongen men hann helt enkelt inte med det. Detta var den bästa lösningen vi kunde komma på, tidigare har hyllan bara varit för sponsorer, säger Andreas Zukiewicz.

Sammantaget innebär det här att tillresta bortasupportrar, som kanske inte väljer att köpa medlemskap för antingen 300 kronor eller 1000 kronor, inte kan dricka alkohol under matcherna.

– Ekonomiskt påverkar det här oss såklart negativt men som det är nu har vi inte möjlighet att göra någonting för bortasupportrarna, säger klubbchefen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!