DRÖMMEN BLEV SANN: Café 48 har blivit Café Dream

– Äntligen. Det känns bra att vi kommer igång innan sommaren, säger Rahman Abdulahiayan, som öppnat fik på Storgatan 48 och byter namn på verksamheten till Café Dream.

Rahman Abdulahiayan utökar sin verksamhet i Vimmerby med Café Dream. Och läget? Rena drömläget, tycker Rahman,. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Rahman Abdulahiayan utökar sin verksamhet i Vimmerby med Café Dream. Och läget? Rena drömläget, tycker Rahman,. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2016-05-18 13:00

Två vattenskador i fastigheten har gjort att öppnandet av caféet dragit ut på tiden.

– Många har undrat när vi ska öppna, men det är ju positivt att folk är intresserade, säger Rahman Abdulahiayan, som sedan november 2014 driver Vimmerby Grillen och nu plussar på sin verksamhet i Vimmerby med ett café.

Han är nöjd med lokalerna. Och läget.

– Det gillar jag. Jag hoppas att det kan bli ett omtyckt fik för stammisar, men självklart är det också viktigt att turisterna hittar hit och blir nöjda. De ska vara nöjda med allt de upplever i Vimmerby, inte bara här hos mig.

Han har tidigare jobbat med caféverksamhet i andra städer, men den här gången var det en kompis som fick honom att komma till skott.

– Hon har frågat mig hela tiden om jag inte skulle ta över det här, hon tyckte det passade mig. Och Vimmerby Grillen har gått bra, så det kan vara roligt att prova på lite mera. Vi kommer att vara en och en halv tjänst på vardera stället. Jag bor fortfarande i Kalmar, men kommer att flytta till Vimmerby med min familj.

I sommar blir det troligen bara uteserveringen mot baksidan som kommer att vara öppen.

– Tanken var att ha två uteserveringar, men det blev lite kort om tid. Till att börja med satsar vi på gott kaffe och lite enklare maträtter som sallader, bakpotatis och baguetter. Framöver kan det bli mer. Nu känns det så skönt att vi är igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om