Kanonstart för Astrid Lindgrens Värld

Med endast året 2019 som står högre summerar Astrid Lindgrens Värld sina bästa startsiffror någonsin för säsongens första månader, 134 700 besökare sedan öppningen i maj. "Det ser riktigt bra ut just nu", säger parkens vd Joacim Johansson.

Joacim Johansson, Vd för Astrid Lindgrens värld, ser fram emot en fortsatt fin sommar.

Joacim Johansson, Vd för Astrid Lindgrens värld, ser fram emot en fortsatt fin sommar.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2024-07-01 12:23

Astrid Lindgrens Värld har startat säsongen starkt. Totalt har 134 700 gäster besökt parken sedan i maj och bara under juni månad ligger siffran på 101 200. Endast 2019 trumfar årets siffror med sina totalt 146 000 besökare i maj/juni och 110 000 besökare under juni.

– Fortsätter det så här kommer det att bli en fantastisk sommar, säger Joacim Johansson.

– Det ska tilläggas att vi i år inte hade öppet helgen för Kristi himmelsfärdsdag vilket vi hade år 2019, det är en stor besökshelg. 

I år har man ett högre mål för antalet besökare än tidigare. 500 000 kontra de 480 000 man satt tidigare år. På frågan om målet ser ut att kunna uppnås svarar vd:n så här:

– Än så länge känns det helt rätt. Det är två månader kvar av säsongen, men det ser riktigt bra ut just nu. 

Vad är det som gör att året 2024 går så bra hittills? 

– Delvis på grund av ett långvarigt och kontinuerligt arbete att förbättra parken och upplevelsen. Känslan är också att antalet internationella besökare ökat. Kanske för kronans värde. Det brukar normalt sett ligga på omkring 20 procent internationella besökare men min upplevelse är att det gått upp i år. Med en risk för att låta något skrytsam, men många gäster ger oss ett högt betyg efter sin vistelse vilket ger den överlägset bästa marknadsföringen, säger Joacim Johansson.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!