Dryg miljon sparas på socialbidrag

Sjunkande socialbidrag ska rädda socialnämndens budget nästa år. 100 000 kronor ska bidragen minsska - varje månad. Bubblan och annan öppen verksamhet skonas från besparingar, bortsett från en chefstjänst som försvinner. Däremot mister LP-siftelsen sitt stöd.

Vimmerby2010-11-18 07:23

Det är andra delen i socialnämndens besparingsbeslut inför nästa års budget.
Nämnden fick i uppdrag att minska sina kostnader med två miljoner i förhållande till årets budget. Den har redan spruckit med sju miljoner. Hur det underskottet ska rätas upp är fortfarande oklart. Så sent som i fjol skar nämnden bort åtta tjänster.

Synat varje del
Vid förra nämnden redovisade nämnden en del åtgärder som gjorts under året för att få budgeten i balans. Utöver det fanns fortfarande ett behov att skära bort kostnader på 3,2 miljoner kronor. Varje del av socialens öppna verksamheter har synats i sömmarna.
- Vi kan inte se att vi kan ta bort något av vare sig Bubblan, behandlingspedagogerna eller social rehab, det skulle vara en allt för kortsiktig lösning. Risken är att det ökar behovet att placera barn och ungdomar samt missbrukare, säger Torbjörn Sandberg, KD, ordförande i nämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om