Du duger - egentligen

En kör som sjunger i Kronans kalsonger. En pastorsadjunkt som tycker det är hög tid att kyrkan tar ställning och tydligt talar om att kroppen duger. En dansföreställning om plastikkirurgi och kärlek till en annans insida. Och tusentals mellanstadieelever som tvingas ställa sig själva frågan "vad är normalt?"

Vimmerby2003-03-12 07:32

Allt hänger samman. Allt har sin koppling till våra trogna, älskade, tåliga, stryktåliga, föraktade, plågade kroppar.
För fula och för feta. Eller?
- Det fanns en tid när jag tänkte att jag borde gå ut till unga skolflickor och tala om för dem att om de bombsäkert skulle väga 120 kg när de fyllt 40 skulle de göra som jag, börja banta, säger pastorsadjunkt Christina Lång.
Det gjorde hon inte, inte då.
Men på sätt och vis nu. Och så tar hon ju hit en succékör i kalsonger, som sjungit för fulla hus hela hösten i Malmö.
Den 29 mars kommer "Husets Kör" från Malmö till bygdegården i Frödinge för att ge succéföreställningen "Kropp - en körföreställning med själ".
Det blir säkert en glad kväll, rentav helkul, tror pastorsadjunkt Christina Lång, som ligger bakom det hela.
Men budskapet är både allvarligt och synnerligen aktuellt, ett kyrkans inlägg i debatten om hur kroppsfixering, övervikt och självsvält tar hotfull plats i människors liv.
- Det har blivit syndigt att vara fet, säger Christina Lång.

Hys ingen oro. Den helaftonskabaré för hela familjen som utlovas i bygdegården i Frödinge den 29 mars kommer inte vara annat än rolig och framförd med glimten i ögat - möjligen tankeväckande för den som vill, men mest av allt bara kul.
Pastorsadjunkt Christina Lång har dessutom sett till att alla vinster i kvällens lotteri har "kroppslig" koppling och somliga är rena rama vardagsguldkanten.
Christina Lång, med malmöitiska kontakter, gillar den 35 man och kvinnor starka kören "Husets Kör", för att de vågar vara annorlunda.
- De ställer sig inte och sjunger rakt upp och ner bara, det blir verkligen en föreställning av det och de jobbar gärna efter ett givet tema. Och så sjunger de så bra?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!