Dubbla gängbråk i Vimmerby

Två gängbråk inträffade i Vimmerby natten mellan fredag och lördag. Ett vid en pizzeria på Drottninggatan i centrala stan och ett i anslutning till gymnasiefesten i Vimmerbyparken. I det senare fallet förekommer uppgifter om att en person haft en kniv framme under bråket.

Vimmerby2009-12-22 05:05

- Det är anledningen till att den händelsen rubriceras som grov misshandel, säger Håkan Karlsson, t.f teamchef vid polisen i Vimmerby.
Vad som utlöst bråket är dock fortfarande höljt i dunkel, enligt polisen är inte de unga män i Vimmerbygänget som bråkat med ett annat gäng från Kisa särskilt talbara om vad som hänt. Men enligt vad polisen hittills fått fram har bråk uppstått utanför parken och fortsatt i en villatomt intill. Där har ett flertal unga män på vardera sida drabbat samman. Enligt polisanmälan ska en av killarna i det ena gänget ha haft en kniv framme.
Två av grabbarna från Vimmerbygänget har fått ta emot slag i ansiktet och det är de anmälningarna som nu ligger till grund för polisens utredning om grov misshandel.
I övrigt anser polisen att fredagens gymnasiefest var en lugn tillställning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om