Polska servitörerna räddar verksamheten i Vimmerby

Vimmerby Stadshotell såg i stort sett hela sin bank med säsongsarbetare försvinna under åren med pandemin. Delar av lösningen på den prekära situationen fanns i Polen.

Dawid Maj och Michat Tomczak jobbar som servitörer i Vimmerby under sommaren. Duon blev räddningen på det akuta personalproblem som uppenbarade sig inför den kommande högsäsongen för Best Western Vimmerby Stadshotell.

Dawid Maj och Michat Tomczak jobbar som servitörer i Vimmerby under sommaren. Duon blev räddningen på det akuta personalproblem som uppenbarade sig inför den kommande högsäsongen för Best Western Vimmerby Stadshotell.

Foto: Markus Danielsson

Vimmerby2022-06-10 16:10

Fram till tiden före coronapandemin hade Vimmerby Stadshotell inga som helst problem att hitta säsongsanställd personal till sin verksamhet.

Med pandemin i arkivet är läget ett helt annat. Inför årets högsäsong konstaterade hotellets ansvariga att det råder en akut brist på exempelvis erfaren serveringspersonal.

– Väldigt många av dem som jobbade inom branschen fick andra jobb under pandemin. Om du har hittat ett jobb med arbete måndag till fredag går du inte tillbaka till de arbetstiderna som finns i den här branschen. De personerna är förlorade för oss, säger Jonas Mattsson, restaurangchef på Best Western Vimmerby Stadshotell.

Lösningen på problemet med serveringspersonalen visade sig finnas på ett bemanningsföretag som hyr ut personal från exempelvis Polen. Därifrån hämtades de båda polska servitörerna, Dawid Maj och Michat Tomczak, som sedan några veckor tillbaka arbetar på hotellet.

– Det är mycket tuffare att jobba som servitör i Polen. Där är det vanligt att jobba tio, femton timmar medan man jobbar sex, åtta eller max tio timmar i Sverige, säger Michat Tomczak om skillnaden mellan hemlandet och Sverige.

Hur är det med lönerna i de båda länderna?

– I Polen måste du jobba tio timmar för att tjäna lika mycket som på åtta timmars jobb i Sverige, säger Dawid Maj och kollegan nickar instämmande.

Jonas Mattsson, är det ekonomiskt hållbart att anlita inhyrd personal på det här sättet?

– Det är klart att det kostar lite extra att hyra in dem, men å andra sidan har vi ju inget annat val i det här läget.

Hur vet ni att ni inte blir lurade av motparten och att personalen har den erfarenhet som efterfrågas?

– Det vet vi ju inte förrän vi har provat, men vi använde oss av samma bemanningsföretag vid ett tidigare tillfälle och det fungerade bra.

Dawid Maj och Michat Tomczak har ännu så länge en positiv bild av såväl Vimmerby som Sverige i övrigt.

– 99 procent av de svenska gästerna är trevliga och det är nästan aldrig några problem med att vi bara talar engelska, säger Michat Tomczak om mötena med besökarna på den nuvarande arbetsplatsen i centrala Vimmerby.

När säsongen är slut framåt september lutar det åt att Michat Tomczak återvänder till Polen, åtminstone för en tid. Dawid May har en annan plan.

– Min bror och hans familj bor i Borås. Jag hoppas också kunna stanna där.

Vimmerby Stadshotell hade inga problem med att hitta personal innan pandemin. Idag är läget helt annorlunda.
Vimmerby Stadshotell hade inga problem med att hitta personal innan pandemin. Idag är läget helt annorlunda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!