Dyrare skog

Priset på skogsmark fortsätter att stiga. I Göta land ökar priset med 14 procent under 2007. - Det sker från den högsta nivån någonsin, säger Magnus Engström, fastighetsmäklare på LRF Konsult i Vimmerby. En förklaring är ett rekordstort utländskt intresse för skogsmark.

Vimmerby2008-01-18 07:22

LRF Konsult presenterade på torsdagen prisstatistik för skogsfastigheter för 2007. De redan höga priserna fortsätter att stiga kraftigt. Prisstegringen för hela landet ligger på 20 procent, Götaland, som är den region där priserna redan är högst stiger med priserna med 14 procent.

Snittpris
Det gör att snittpriset för en skogskubikmeter nu ligger på 423 kronor.
I området Vimmerby, Hulstfred, Västervik är priset något högre ändå.
- Vi har ett prissnitt på 431 kronor på de 29 objekt som vi var inblandade i under förra året, säger Magnus Christiansson, skogsmästare på LRF.
Det gör att en normalstor skogsfastighet i Vimmerbytrakten som ligger på 45 hektar skulle betinga ett pris på ungefär 2,5 miljoner kronor.
- Då ska man ha klart för sig att det varierar mycket beroende på hur den enskilda marken och skogsbeståndet ser ut. Men generellt sett ungefär där, bekräftar Magnus Engström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om