Räddningstjänsten befarar fördröjningar under sommaren

Räddningstjänsten i Vimmerby ser med oro på sommarens trafiksituation i Vimmerby. Bland annat befarar man att deltidsbrandmännen kan få svårt att komma i tid till vissa utryckningar.

Räddningstjänsten i Vimmerby känner oro inför sommaren

Räddningstjänsten i Vimmerby känner oro inför sommaren

Foto: Markus Danielsson

Vimmerby2022-06-03 06:00

Vad händer med Räddningstjänstens verksamhet om vägarna runt Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby korkas igen av bilar under den kommande högsäsongen?

undefined
Räddningstjänsten i Vimmerby känner oro inför sommaren

Den frågan ställer sig bland andra Peter Helge som är räddningschef i Vimmerby kommun.

– Vi ser helt klart en viss oro för hur det ska bli i sommar, säger Peter Helge i en kommentar till Vimmerby Tidning.

Vad är det som oroar er inför sommaren?

– Det finns två aspekter kring det hela. Det första handlar om hur snabbt vi kan ta oss ut från stationen i ett skarpt läge om det är kö på vägen utanför. Där kan vi ju dock använda blåljusen på våra utryckningsfordon så att folk ser att vi kommer.
Den andra aspekten är värre. Där handlar det om att våra deltidsbrandmän ibland kan få svårt att ta sig fram till stationen för en utryckning. De har ju inte blåljus på sina privata fordon och då vet inte vanligt folk att de behöver komma fram snabbt.

Peter Helge säger vidare att konsekvenserna av försenade deltidsbrandmän kan lindras en del av att personerna i fråga tar en annan väg till stationen i ett skarpt läge.
– Men det här är helt klart något som vi ser med stor oro på. Nu får vi försöka hitta en bra dialog med kommunen så att vi kommer fram till en bra lösning inför sommaren. Som medborgare i kommunen ska man alltid känna sig trygg och säker, säger Peter Helge avslutningsvis.

Trafikhindret på Lundgatan har rört upp känslorna i Vimmerby.
Trafikhindret på Lundgatan har rört upp känslorna i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!