Efter femte inbrottet: ”Vill se fler poliser”

Efter fem inbrott på två år har butikschefen Jennifer Lood tröttnat. Hon menar att en lösning för att få bukt med inbrotten, är fler synliga poliser i stan.

Jennifer Lood menar att fler synliga poliser ute skulle kunna minska risken för ytterligare inbrott i stadens butiker.

Jennifer Lood menar att fler synliga poliser ute skulle kunna minska risken för ytterligare inbrott i stadens butiker.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-09-06 18:00

På mindre än en vecka har två klädbutiker i Vimmerby drabbats av inbrott och man uppskattar värdet av stöldgodset till höga belopp. För Jennifer Lood, butikschef för Home of Brands, var inbrottet tidigare i veckan det femte i ordningen.

– Det är jättetråkigt. Vi hade tre inbrott förra året och två i år, säger hon.

– Man märker ju att de här personerna som gör inbrott har varit inne och rekat. De vet vilka ingångar vi har och de tar det de verkligen vill ha, inte bara det som är smidigast att komma åt. Jag står i butiken varje dag och har även anställda och att veta att de kommer in och rekar tycker jag är obehagligt.

Att ha fler synliga poliser ute på stan tror Jennifer Lood skulle avskräcka inbrottstjuvar.

– Om polisen skulle visa sig mer och patrullerar ibland, skulle det inte vara lika självklart att göra ett inbrott, de vet inte då i fall polisen är i närheten.

– Vi har även tagit upp frågan i Vimmerby Handel och jag har sagt att i alla fall jag är villig att patrullera en natt i veckan mellan ett visst klockslag, i fall det händer något.

Vidtar ni några åtgärder för att motverka fler inbrott i butiken?

– Ja, vi tittar på olika lösningar och förbättringar hela tiden. Folk har nog mycket åsikter om varför man inte gör vissa åtgärder, men vi tittar på alla alternativ för att öka säkerheten generellt och det är mycket faktorer som spelar roll, säger Jennifer Lood.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!