De planerar att utöka: "Mycket kommer hända"

Första året för Villa Vimmerbys Bed & Breakfast – nu satsar de på att utvecklas ännu mer under 2022.

Familjen Corneliusson, pappa Andreas, Ruth och Janna. Syster Greta är inte med på bilden. De passar på att ta det lite lugnt efter första året med Villa Vimmerby. Men snart blir det till att dra igång verksamheten igen.

Familjen Corneliusson, pappa Andreas, Ruth och Janna. Syster Greta är inte med på bilden. De passar på att ta det lite lugnt efter första året med Villa Vimmerby. Men snart blir det till att dra igång verksamheten igen.

Foto: Privat

Vimmerby2022-01-08 06:00

Paret från Stockholm har tidigare summerat sin första sommar med Villa Vimmerby och konstaterat att det mesta gått långt över förväntan. Nu har Janna och Anders Corneliusson flera planer för verksamheten under 2022.

– Mycket kommer hända under våren och sommaren. Det känns jättekul att kunna förlänga säsongen lite där vi bygger en "levande innergårdsoas" med alla människor och den goda stämningen, säger Janna Corneliusson.

Flera gäster som bodde hos dem i somras har bokat vistelse igen och ryktet om dem sprider sig – nya gäster vänder sig till dem för större festligeter framåt sommaren. Bland annat en släktfest med internationella gäster och en 70-årsfest står på agendan.

– Jag kan utlova att det blir kalas av det hela, säger Janna.

undefined
Villa Vimmerby, Janna och Andreas Corneliusson, sommaren 2021.
undefined
Villa Vimmerby

Inbokat finns även en nätverksträff och "kick off" tillsammans med en konferens i vår. Dessa koncept är något som Villa Vimmerby vill fortsätta utveckla under 2022 och erbjuda olika paketerbjudanden som lockar gäster under större delarna av året. 

Att starta igång en Bed & Breakfast mitt i pandemitider har gått bättre än vad familjen vågat hoppas – förra året vid samma tidpunkt hade de ingen aning om hur responsen skulle bli och om de skulle hinna bli klara med allt.

– Vi var oroliga vid denna tidpunkt förra året och vi tog en risk. Sen gick allt långt över förväntan och i år känner vi oss lugnare eftersom allt är i stort sätt klart här nu. Sen har vi etablerat oss och folk hittar oss via sociala medier och via ryktet.

undefined
I trädgården bland den lite brokiga skaran hus på Storgatan 34 är vintern ett faktum.
undefined
Nu är Villa Vimmerby deras privata bostad men så fort våren drar igång ser de fram mot att hälsa gäster välkomna.

Paret har heltidsarbeten vid sidan av verksamheten och de är därför tacksamma över att kunna ta det mer lugnt såhär och års, till skillnad från förra året när de var mitt uppe i renoveringen. Nu är Villa Vimmerby deras privata bostad fram tills dess att gästerna börjar välla in.

Tidigare har de berättat om planer på att utöka Villa Vimmerby från två enheter till fyra och att erbjuda långtidsuthyrning – planer som har fått läggas på is på grund av att kommunens arbete med att göra om detaljplanen för Storgatan dröjer.

– Långtidsuthyrning är en skattemässig fråga och vi får se över det framöver. Vi vill bygga två lägenheter till där det är förråd i dag och vi behöver nästan det.

Bland det som Villa Vimmerby ser fram mot mest under 2022 är allt liv och rörelse på gården med alla människor. Senare i vår önskar de bjuda in Vimmerbybor till en trädgårdsmarknad där lokala odlare delar med sig av sina kunskaper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!