Hon blir ny samordnare på Vemab

Vemabs många markarbeten har den senaste tiden väckt känslor hos flera Vimmerbybor. Nu har de utsett en informationssamordnare som spindeln i nätet för projekten, med uppdrag att hålla alla parter uppdaterade om vad som är på gång.

Marika Gustafsson får rollen som samordnare för markarbeten.

Marika Gustafsson får rollen som samordnare för markarbeten.

Foto: Pressbild

Vimmerby2023-07-03 11:40

Att Vemabs alla markarbeten påverkar samhället är svårt att komma ifrån. Det skriver de själva i sitt pressmeddelande, där satsningen på en informationssamordnare presenteras.

Den som fått titeln "Samordnare Markarbeten" är Marika Gustafsson, som varit anställd på Vemab i ungefär tre månader som projektledare för VA. Nu utökas hennes tjänst då hon kommer att vara en nyckelperson i det nya arbetssättet.

Gustafssons uppdrag ska gå ut på att hålla alla parter i projekten informerade och uppdaterade om vad som sker, både innan och under projektens gång.

"Vi vill med detta arbetssätt hitta ett bättre sätt att hålla våra kommuninnevånare, näringsidkare med flera, informerade och minimera olägenheter som kan uppstå vid markarbeten", skriver Vemab i sitt pressmeddelande.

– Vi vill ha en samsyn och kunna ge lika utförlig information oavsett om vi gräver för fjärrvärme, el eller fiber till exempel. Den viktiga delen i det här är att vi har samma arbetssätt och förhållningssätt till det, säger Marika Gustafsson.

Är den här satsningen ett resultat av att ni fått mycket kritik från kommuninvånarna om bristfällig information?

– Ja, dels beror det på det, för det har inte varit strukturerat. Sen beror det också på att våra projektledare har haft väldigt mycket att göra och att det tar mycket tid, så det är båda delarna.

Hur tror du att det här kommer att tas emot av Vimmerbyborna?

– Vi hoppas att det kommer att tas emot väl och att de ser att vi gör en satsning på det här. Vi hoppas också att det ger en större förståelse för vårt jobb och att det inte alltid är lätt att planera. Nu har vi mycket som behöver göras.

Det nya arbetssättet drar igång ordentligt i augusti.

– Det är ju en roll, så vi kommer att behöva jobba fram ett bra arbetssätt kring det. Det främsta vi vill göra är att tala om tidigt när det är projekt på gång som man kan drabbas av på ett eller annat sätt av olika avstängningar.

– Information är svårt! Det är mottagaren som bestämmer om informationen är tillräcklig och ges i rätt tid. Vi måste vara lyhörda och försöka att justera vårt arbetssätt när utrymme ges. Nu testar vi ett annat arbetssätt som vi får utvärdera, säger Olle Fogelin, VD på Vemab.

Vemab har många markarbeten på gång. I och med införandet av en informationssamordnare hoppas de bland annat kunna ge tydlig information kring hur kommuninvånarna kan komma att påverkas av det, redan i ett tidigt skede.
Vemab har många markarbeten på gång. I och med införandet av en informationssamordnare hoppas de bland annat kunna ge tydlig information kring hur kommuninvånarna kan komma att påverkas av det, redan i ett tidigt skede.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!