Efter kuppen: Jakobsson (SD) blir politisk vilde

Före detta SD-medlemmen och ordföranden Anneli Jakobsson blir politisk vilde i fullmäktige. "Nu är jag fri från partipiskan", säger hon.

Anneli Jakobsson, liksom maken Kjell, har bestämt sig för att bli politiska vildar i fullmäktige. "Jag har tänkt på de som röstat fram mig när jag tagit beslutet", säger hon.

Anneli Jakobsson, liksom maken Kjell, har bestämt sig för att bli politiska vildar i fullmäktige. "Jag har tänkt på de som röstat fram mig när jag tagit beslutet", säger hon.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-04-17 16:30

Kontraktet till trots, nu har Anneli Jakobsson bestämt sig för att sitta kvar i fullmäktige – som partilös. Likaså hennes make Kjell Jakobsson.

– Den här mandatperioden ut kommer jag göra det. Jag har valt att tänka på de som röstat fram mig och som jag lovat föra fram Sverigedemokraternas politik, säger hon.

Som alla andra Sverigedemokrater har makarna skrivit på ett kontrakt om att lämna alla politiska uppdrag i kommunen om de lämnar partiet.

Så du väljer ett bryta mot kontraktet. Hur tänker du kring det?

– Jag vet att jag skrivit på ett kontrakt, men jag anser inte att jag gjort något fel, säger Anneli. Jag blev utsatt för en kupp på årsmötet, när jag blev bortröstad ur styrelsen med hjälp av oanmälda medlemmar, så jag blir kvar i fullmäktige. Nu är jag fri från partipiskan.

Direkt efter årsmötet var hennes plan att starta ett nytt parti, men i dag säger hon sig tänka annorlunda.

– Jag planerar gå med i något parti som har liknande politik som SD, min politiska karriär är inte slut.

Vilket parti skulle det kunna vara?

– Det vill jag inte gå in på idag, jag är precis i början av den tanken.

Vad tror du om det partiets intresse att få med en före detta SD:are?

– Jag tror inte det blir något problem, jag vet andra som gått med där. Det kan vara bra att jag är lite känd och eldsjäl.

Har några fler än du och Kjell i den tidigare styrelsen lämnat partiet?

– Ja, en och ytterligare tre andra medlemmar, som jag inte vill namnge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!