Efter kvällens möte: S säger nej till förslaget från C

Efter måndagkvällens möte står det klart. Centerpartiets förslag om att bilda en bred majoritet tillsammans med Moderaterna, KD och Socialdemokraterna gick inte hem. Socialdemokraterna säger nej.

Helen Nilsson (S) berättar att Socialdemokraterna i Vimmerby tackar nej till Centerns förslag. "Vi tycker inte att det är den politiken vi vill föra", berättar hon.

Helen Nilsson (S) berättar att Socialdemokraterna i Vimmerby tackar nej till Centerns förslag. "Vi tycker inte att det är den politiken vi vill föra", berättar hon.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-10-03 20:17

Under måndagskvällen höll Socialdemokraterna i Vimmerby ett gruppmöte för att diskutera Centerpartiet i Vimmerbys förslag om ett samarbete mellan C, M, KD och S.  

– Vi sträcker ut en hand för att få en stabil majoritet i fullmäktige för Vimmerbys bästa, sa Leif Larsson (C) angående förslaget. 

Att det skulle vara till Vimmerbys bästa är en åsikt som inte delas av Socialdemokraterna. Efter mötet stod det klart att S inte ställer sig bakom förslaget. 

– Vi fortsätter på det spåret som vi sa från början. Vilket är att vi håller dörren öppen för C om de knackar på och skapar en majoritet förhoppningsvis tillsammans med V och oss. Går inte det så eventuellt något avtal med V. Men det är så vi ser det, berättar Helen Nilsson (S).

Vilken är största anledningen att ni tackar nej till det förslag som Centern kom med?

– Vi ser inte att det är alternativet för oss. I så fall skulle det nästan bli likadant som det var innan. Det blir inget nytt, det blir som förut fast att de tar med oss som ett stödparti för att det ska gå att lösa en allians. Vi tycker inte att det är den politik vi vill föra. Det kändes som att det skulle bli en borgerlig majoritet ändå. Vilket inte var det som våra medlemmar hade tänkt sig. Så arbetet går vidare, säger Helen Nilsson. 

Även Moderaterna i Vimmerby höll under måndagskvällen ett möte angående förslaget. Men vad de kommit fram till vill inte Niklas Gustafsson (M) svara på. 

– Vi för diskussionerna internt och inte via media i det här läget. Jag vill inte kommentera vad vi har kommit fram till eller inte. Så jag har inte så mycket att säga just nu. Vi håller det helt inom partiet innan vi har något att presentera, säger han.

När kommer ni komma med ett svar?

– Målet är att vi ska ha något att presentera senast den 17 oktober. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!