Efter nytt fall: Här jobbar fyra klasser på distans

Ett nytt fall av bekräftad smitta av covid-19 har konstaterats på högstadiet på Vimarskolan, vilket leder till att totalt fyra klasser undervisas på distans.

Ola Karlsson är chef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Vimmerby kommun.

Ola Karlsson är chef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Vimmerby kommun.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2020-11-20 11:08

För en dryg vecka sedan kom det första fallet där en person på Vimarskolan i Vimmerby bekräftats smittad av covid-19. Under torsdagen bekräftades ytterligare ett fall. Till följd av detta har sedan tidigare två klasser på skolan gått över till distansundervisning för att begränsa risken för smittspridning. Torsdagens fall gör att samma åtgärd vidtas i två klasser till.

– Det rör sig om ett nytt bekräftat fall på Vimarskolan. Frånvaron i en annan klass är dock så pass hög att man valt att gå över till distansundervisning där också. Skolledningen har tät kontakt med smittskyddet och gör bedömningar utifrån deras rekommendationer i sådana här lägen, säger Ola Karlsson som är chef för Barn- och Ungdomsförvaltningen i Vimmerby kommun.

En utmaning som uppstår när grundskoleelever går över till distansundervisning är att skolan ändå har skyldighet att förse dem med lunch.

– Efter en dialog med kostenheten på kommunen har de ställt upp och ordnat matlådor. Vårdnadshavare eller en annan person kan hämta ut dem vid Vimarskolans kök vid ett tillfälle varje vecka och får då matlådor motsvarande fem luncher, säger Ola Karlsson.

Tidigare i veckan kom även besked om att Vimmerby Gymnasium delvis ska gå över till distansundervisning.

– Kommunen har inte samma skyldighet att erbjuda skollunch till gymnasieelever som studerar hemifrån. Vi ser över vilka möjligheter som finns och kommer ta beslut i frågan nästa vecka, säger Ola Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!