Nu ska det byggas dubbelt i centrum

Med bara en handfull av bostadsrätterna kvar och stort intresse även för trygghetslägenheterna blir det byggstart för båda byggnationerna på Kiosken i centrala Vimmerby direkt efter årsskiftet.

Båda husen blir i sex plan, inklusive markplan. Illustrationen visar fasaden mot Västra Tullportsgatan. Den vita delen är bostadsrätterna.

Båda husen blir i sex plan, inklusive markplan. Illustrationen visar fasaden mot Västra Tullportsgatan. Den vita delen är bostadsrätterna.

Foto: Carlström Project AB

Vimmerby2021-11-19 06:00

– Ja, tanken är att vi ska igång nu. Det är inte exakt klart när, men spaden ska i jorden nån gång i januari-februari, säger Magnus Sjölyck på Byggbolaget i Vetlanda som ska bygga bostäderna.

undefined
På innegården mort Rönnbärsgatan blir det parkering. Trygghetsboendet ligger t.v på skissen och bostadsrätterna till höger.

Det rör sig om två separat byggnationer, på samma tomt. Dels en huskropp med 17 bostadsrätter, dels trygghetsboende med ett 30- tal lägenheter. För mindre än två månader sen behövde fyra lägenheter till bokas för att byggnationen skulle startas. Det var också osäkert om byggnationen skulle ske samtidigt eller delas upp i etapper.

undefined
Magnus Sjölyck är vd för Byggbolaget i Vetlanda som ska bygga bostäderna mitt i Vimmerby. Han säger att bygget ska igång i januari, men ser ett orosmoln i materialtillgången och prisökningar i byggbranschen.

Vad är det som gör att ni nu bestämt er för att gå igång med båda?

– Det finns ett stort intresse för både bostadsrätterna, det är väl fem nu som inte har bokats och det brukar man ju anse som bra. Och vi ser även ett stort intresse för trygghetsboendet, så det gör att vi avser att gå igång med båda byggnationerna samtidigt.

– Sen tror vi att intresset ökar än mer när det blir fysiskt, alla vill inte köpa när det bara finns skisser på ett papper, säger Magnus Sjölyck.

Ser du några hinder som skulle kunna sätta käppar i hjulen för byggnationen?

– Nej, egentligen inte. Det är ett par formaliteter bara som ska tas, sen är det väl ett orosmoln när det gäller tillgången till material, särskilt det som händer kring Cementa. Utan betong blir det inte så många hus byggda i sverige, men vi hoppas och tror att det löser sig.

Tomten Kiosken mitt i Vimmerby centrum sedd från Västra Tullportsgatan.
Tomten Kiosken mitt i Vimmerby centrum sedd från Västra Tullportsgatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!