Efter pudeln - kommunalrådet besökte boendet

Efter Tomas Petersons "pudel" i morse besökte han i eftermiddags Vimarhaga och det tillfälliga boendet för ensamkommande flyktingbarn.
- Jag är mycket nöjd med det jag sett. Det verkar väldigt bra, säger han.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2016-01-13 16:21


I går berättade kommunalrådet Tomas Peterson för vår tidning att det skulle varit stökigt och inträffat flera incidenter på det tillfälliga boendet för ensamkommande flyktingbarn på Vimarhaga. Enligt Petersson skulle det också ha varit orsaken till att boendet ska tömmas inom en snar framtid.

I morse tog han tillbaka det han hade sagt, bad om ursäkt och berättade att han hade missuppfattat den information han tidigare har fått.

I dag såg samordnaren vid Vimarhaga, Elisabeth Andersson, till att kommunalrådet besökta boendet.

- Jag åkte helt enkelt till stadshuset och sökte upp Tomas Peterson och tyckte han att han skulle komma hit och se hur vi har det - nu, säger Elisabeth Andersson.

Kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) tar helt på sig ansvaret för att han missuppfattat information han fått - och missuppfattningen ledde till att han tillsammans med socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) för första gången besökte boendet idag.

Elisabeth Andersson förnekar att det skulle vara problem på det tillfälliga flyktingboendet.

- Visst, jullovet har en tendens att bli sovlov och de vänder på dygnet som vilka tonåringar som helst. Men några ljudanläggningar har de inte ens, mer än tv och mobiler. Det kan bli högljutt prat när de spelar kort och det kan bli bullrigt när de drar möbler fram och tillbaka. Men mer än så är det inte. Och i morgon börjar skolan igen.

Att boendet är tillfälligt och de ensamkommande ska flytta över till Nygård i Locknevi har varit planerat sedan den stängda vård- och omsorgsavdelningen öppnade för den nya målgruppen 2 november.

- Skälet till att de ska flyttas handlar inte om några incidenter. Det ska ske så snart det är möjligt, nu är det mest en personalfråga. Trycket på oss har ökat och vi har fått fler ungdomar anvisade, därför kommer vi att behöva ha ungdomar placerade också på Vimarhaga en längre tid än vi från början trott, säger Eva Berglund.

Tomas Peterson säger att han blandat ihop information han fått om ett annat boende - det i Gullringen - och trott att det gällde Vimarhaga.

- Jag hade uppfattat att det var stökigt och bråkigt, men det var på ett annat ställe, inte här. Men det var ju spännande att komma hit. Jag är mycket nöjd med det jag sett. Det verkar väldigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om