Sommaren håller sig kvar – så blir helgens väder

Trots att kalendern visar september vill sommaren inte släppa taget och väderprognosen visar temperaturer upp emot 25-26 grader i helgen. Det kan, enligt SMHI, vara den sista helgen med riktigt höga temperaturer.

"Det blir ändå väldigt ljust även om det inte är helt soligt. Temperaturerna blir höga och vinden kommer att vara svag", säger SMHI:s meteorolog Sofia Söderberg.

"Det blir ändå väldigt ljust även om det inte är helt soligt. Temperaturerna blir höga och vinden kommer att vara svag", säger SMHI:s meteorolog Sofia Söderberg.

Foto: Melander Karl/arkiv

Vimmerby2023-09-08 05:30

SMHI:s helgprognos visar höga temperaturer i både Vimmerby och Hultsfred. Toppnoteringen är 26 grader på lördagseftermiddagen men för den som trivs bäst i gassande sol lämnar helgens väder kanske lite att önska. 

– Det som kan förekomma är att det nattetid kan bildas dimmoln som dröjer kvar in på dagen innan de lättar, vilket inte fångas jättebra av våra prognosmodeller. Det skulle kunna komma både på fredag, lördag och söndag, säger SMHI:s meteorolog Sofia Söderberg.

Så det kanske inte är klassiskt badväder bara för att det är höga temperaturer?

– Det beror ju på vem man är. Det kommer också en del höga moln som periodvis kan skymma solen, men det blir ändå väldigt ljust även om det inte är helt soligt. Temperaturerna blir höga och vinden kommer att vara svag.

Är det här sista rycket för sommaren? 

– Det börjar redan från söndag bli mer osäkert. Efter hand kommer det att bli mer varierat och generellt en svalare luft men exakt vilka temperaturer som kommer nästa vecka är för tidigt att säga någonting om, säger Sofia Söderberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!