Kommunen: "Har satt in alla tillgängliga resurser"

Torsdagsnattens ymniga snöfall föranledde febril aktivitet på Vimmerby kommuns driftenhet. "Vi har satt in alla tillgängliga resurser", säger arbetsledaren Andreas Roth.

Inge Fasth röjde av garageuppfarten och trottoaren vid huset på Storgatan smidigt med hjälp av sin snöslunga.

Inge Fasth röjde av garageuppfarten och trottoaren vid huset på Storgatan smidigt med hjälp av sin snöslunga.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-01-28 11:21

Vintervädret ser ut att ha återvänt till Vimmerbytrakten med full kraft. En av de mest påtagliga följderna av torsdagsnattens snöfall var behovet av snöröjning. Driftenheten på Vimmerby Kommuns gatukontor och dess entreprenörer ansvarar för kommunala vägar och gator.

– Vid klockan sex på torsdagsmorgonen översteg snödjupet tio centimeter så då gav sig alla tillgängliga resurser i form av fordon och personal ut och började röja. Vi har en prioriteringslista att gå efter och även om det är tuffa förutsättningar hoppas jag att vi ska hinna röja undan allt innan den ordinarie arbetsdagen är slut, säger Andreas Roth som är arbetsledare på driftenheten i Vimmerby kommun och poängterar att varje snöfall är unikt.

– Det som ställt till det idag är att det har fortsatt snöa och att snön är ganska lätt så det blåser lätt igen på vissa ställen där vi redan har varit och röjt. Sedan verkar det som att det ska fortsätta snöa under fredagen så det kommer bli mycket jobb ett tag.

undefined
Micke Rosén parkerar traktorn efter ett par timmars jobb på torsdagsmorgonen med snöröjning för Vimarhem och tar en välbehövlig frukostrast.

En annan som jobbar med snöröjning är Micke Rosén som jobbar för Vimarhem.

– Jag var inte beredd på att det skulle bli så mycket snö. Men det går ganska bra och sedan ska vi ge oss på att grusa i våra områden, säger han.

På Storgatan har Inge Fasth röjt av sin garageuppfart.

– Jag hade tänkt att ge mig ut och motionera lite på förmiddagen, men det fick bli snöröjning istället. Som tur är har jag en snöslunga, men det är rätt jobbigt ändå, sa han.

Sophämtningen försvårades av snön som fallit i Vimmerby.
Sophämtningen försvårades av snön som fallit i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!