Affären helt i hamn – nu ska gamla posten byggas om

Det var varit på gång sen i våras. Nu är det påskrivet och klart – Vimarhem köper fastigheten där Systembolaget är enda hyresgäst. Det kommunala bolaget betalar nära tio miljoner kronor. Det är 65 procent högre än taxeringsvärdet på 5,8 miljoner kronor.

Johan Oléhn är vd för Vimarhem som nu är ägare till Systembolagsfastigheten i Vimmerby centrum.

Johan Oléhn är vd för Vimarhem som nu är ägare till Systembolagsfastigheten i Vimmerby centrum.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-12-05 16:09

– Marknadsvärde och taxeringsvärde är inte alls samma sak. Det har gjorts en ny värdering och då landar vi här. Det är varken billigt eller dyrt, säger vd Johan Oléhn i en kommentar till att köpeavtalet nu är påskrivet av både Vimarhem och Svenska Handelsfastigheter AB.

Syftet är att bygga om den tidigare postlokalen som stått tom i många år till kontor.

– Vi behöver bli mer tillgängliga och synliga för våra nuvarande och framtida hyresgäster och skapa en bättre arbetsmiljö för vår personal. Det är syftet till att vi flyttar från våra nuvarande lokaler, säger Johan Oléhn.

Den nuvarande kontorsfastigheten köper kommunen för sex miljoner kronor. Vimarhem blir kvar som hyresgäst till de nya kontorslokalerna i centrum är klara.

– Vi har tjuvstartat det projektet litegrann och skapat en projekteringsgrupp med representanter för de som ska jobba där och de som ska bygga. Det blir våra egna hantverkare så långt det är möjligt. Vi kommer också att tänka cirkulärt och återanvända byggmaterial, inredning och utrustning så mycket som möjligt. Det ska också göra att vi håller ner kostnaden, säger han.

På vilket sätt gynnar det här era hyresgäster?

– Vi blir mer lättillgängliga. Vi får ett skyltfönster i centrum och vi blir mer effektiva.

Han räknar med att det nya kontoret är klart för inflyttning efter sommaren 2024.

Styrelsens ordförande Magnus Danlid (C) och Vimarhems vd  Johan Oléhn.
Styrelsens ordförande Magnus Danlid (C) och Vimarhems vd Johan Oléhn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!