Brudparet har väntat två år på giftermål

Cajsa Glennfalk har drömt hela sitt liv om att gifta sig och tillsammans med sin Martin Bergdahl planerade hon 2020 för ett sagolikt bröllop på Gränsö slott. På en försommardag skulle brudparet vigas nere vid vattnet – omringade av nära och kära.

Cajsa Glennfalk och Martin Bergdahl ska efter lång (pandemi)väntan äntligen gifta sig till sommaren. Bröllopet äger rum på Gränsö slott och de ser fram emot en efterföljande storslagen fest.

Cajsa Glennfalk och Martin Bergdahl ska efter lång (pandemi)väntan äntligen gifta sig till sommaren. Bröllopet äger rum på Gränsö slott och de ser fram emot en efterföljande storslagen fest.

Foto: Privat

Vimmerby2022-02-26 18:00

Men precis när inbjudningskorten var utskickade, tårtan var beställd och vigselförrättaren bokad rycktes mattan bort under fötterna på dem. Pandemin drog in som en löpeld och paret tvingades ställa in hela kalaset.

– Allt jag vill är att vara gift med Martin och precis när det skulle bli så fick vi blåsa av, säger Cajsa.

Hon är ursprungligen från Vimmerby, men har delar av släkten i Västervik och Martin kommer från Dalarna. De träffades under studietiden i Linköping och bor kvar där än idag. 

Beslutet att arrangera bröllopet i Västervik togs efter att paret besökte Gränsö under en semester. I jakten på den perfekta platsen åkte de till slottet och blev inte besvikna.

– Det var det första stället som vi besökte och vi fastnade direkt, säger Martin.

Paret önskade ett familjärt och gemytligt bröllop på en plats med stora festytor. De har ett relativt stort kompisgäng från olika perioder i livet och ville bjuda in allihopa. 

Giftermålet bestämdes till den 6 juni 2020 och det datumet flyttades senare fram inte bara en, utan två gånger.

– Att behöva ge upp datumet var också sorgligt, jag hade gärna gift mig på nationaldagen, säger Cajsa.

För att göra en lång historia kort var det en kämpig tid för Cajsa och Martin efter att bröllopet till slut tvingades ställas in. Hade de gjort rätt? Kunde bröllopet genomföras trots allt? I början av 2020 var det ingen som visste hur långdragen pandemin skulle bli.

– Det blev så mycket på en gång där ett tag, så vi glömde först att lämna återbud till vigselförrättaren, säger Cajsa.

Nu börjar Cajsa och Martin däremot få tillbaka bröllopssuget. På de nya inbjudningskorten som skickades ut i dagarna står det skrivet "tredje gången gillt" tillsammans med datumet 11 juni 2022.

– Precis någon vecka innan restriktionerna infördes var jag på min svensexa. Det känns lite märkligt idag, men nu är vi taggade på att äntligen få göra detta, säger Martin.

Sedan första bröllopsplanerna har paret tänkt om litegrann. Gästerna kommer bjudas på en annan tårta och de har glömt vilken florist som de först bokade. Saker och ting har även blivit dyrare, vilket gör att paret kommer överskrida den budget som de först hade.

Oavsett är Cajsa och Martin överens om att det kommer bli ett fantastiskt bröllop 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!