Vimmerbys röntgen är öppen igen

Vimmerby kan återigen erbjuda röntgen för de medborgare som behöver det. Däremot råder det fortsatt stor brist på kunnig och kompetent personal till avdelningen.

Röntgen i Vimmerby är åter öppen efter det traditionsenliga semesteruppehållet.

Röntgen i Vimmerby är åter öppen efter det traditionsenliga semesteruppehållet.

Foto: Kristin Ekstrand

Vimmerby2023-08-15 17:50

Röntgenavdelningen på Vimmerby hälsocentral stängde traditionsenligt för semester vid den senaste midsommarhelgen. Den kommuninvånare som behövde läkarvård i form av röntgen var därmed hänvisad till Västervik för att få den hjälpen.

Men, nu är semestervilan över och Vimmerby har därmed återigen en egen röntgenavdelning, åtminstone på tisdagar och onsdagar.

– Det stämmer att vi har öppet två dagar i veckan. Det är precis som det var före semesterstängningen, säger Per Malcherek, som är verksamhetschef för radiologen i Västervik där verksamheten i Vimmerby ingår.

undefined
Röntgen i Vimmerby är åter öppen efter det traditionsenliga semesteruppehållet.

Per Malcherek är glad över att Vimmerby återigen kan erbjuda röntgen på hemmaplan.

– Det underlättar även för oss i Västervik eftersom vi har ett hårt tryck från våra egna patienter. Nu får vi mer tid för dem.

Vad som däremot bekymrar verksamhetschefen är att det fortfarande råder en stor brist på kompetent personal som kan arbeta på exempelvis röntgenavdelningen i Vimmerby.

– Just nu har vi två sjuksköterskor där som egentligen är pensionärer. Vi är väldigt tacksamma för att de ställer upp och hjälper oss i Vimmerby. De jobbar där tillsammans med en undersköterska, fortsätter Per Malcherek.

Han tillägger att det rådande personalproblemet ingalunda är ett lokalt problem för Vimmerby och Västervik.

– Nej, det är det inte. Det ser likadant ut överallt i hela Sverige. Det är väldigt svårt att hitta rätt personal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!