Egen mat i flera kommunala kök

Kommunens kostorganisation kan få flera lokala kök med egen matlagning - igen. Moderaterna lägger ett förslag om att ta fram en kalkyl för varje kök för att jämföra med kylmatsvarianten. Efter det vill man fatta beslut för varje kök från fall till fall. Men det är ingen återgång till ett annat matsystem.

Vimmerby2012-10-04 06:14

- Det ska ses som ett komplement till kylmatsorganisationen, säger Micael Glennfalk, M, om förslaget som läggs fram på alliansgruppens möte nästa vecka.
Kostorganisationen har på nytt hamnat i fokus senaste tiden. Dels för det bestående underskottet som fortfarande ligger på runt fyra miljoner, dels för att nya centralköket vid Vimarskolan visat sig vara underdimensionerat i och med att köket måste producera åtminstone ett 1000-tal portioner mer än vad personal och kök egentligen är avsett för.

Matfrågan nummer ett
Utöver det har kommunalrådet Micael Glennfalk stött på gott om synpunkter på kostorganisationen.
- Det är nummer ett som dyker upp när jag är ute på lyssnarresa och möter anställda och jag har träffat runt 300 nu, säger han.
Micael Glennfalk anser att det handlar om ett systemfel.
- Det är inte fel i själva produktionen av mat, och det är absolut inte fel på personalen, utan det är fel i systemet.
Han ger också kredit till t.f kostchefen.
- Det fungerar bättre sedan han kom in, han har styrt upp organisationen, och gjort mätningar och sådant som vi har nytta av för att hitta rätt, säger han.
Moderaternas tanke är att det görs en kalkyl för varje kök där allt vägs in, inköp, personal, matsvinn, transporter och liknande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om