Eget trygghetskoncept i Vimmerby

Socialnämnden vill göra Granen, Frödala och Solgläntan till trygghetsboenden. - De är redan så nära trygghetsboenden som man kan komma, säger nämndens ordförande Elisabeth Lago Nilsson (KD).

Vimmerby2014-04-25 07:32

Statens definition av trygghetsboende avgör vilka byggnationer som får del av det statliga stödet. Vimmerby går nu mot att införa en egen variant, där man släpper kravet på att de boende ska vara minst 70 år gamla.
- Vi tittar på en egen definition av konceptet, men exakt vad som ingår vill jag inte gå ut med än. Grunden är att det ska finnas en gemensamhetslokal där man kan äta tillsammans, att det ska vara en vanlig bostadskö och att man ska ha tillgång till en värdinna under några timmar per dag, säger Lago Nilsson.
Granen, Frödala och Solgläntan består av 100 lägenheter som kan omfattas av den nya stämpeln.
- Det är på gång. De är redan så nära trygghetsboende som man kan komma och jag tror inte att det är så mycket som behöver göras. Vi har tydligt sagt att socialen ska stå för värdinnan, men sedan behöver vi överläggningar med Vimarhem om vad som behöver göras med lokalerna. Sedan måste frågan upp i fullmäktige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om