Eifie,13, siktar på guld i armbrytnings-SM på hemmaplan

Nästa vecka arrangeras SM i armbrytning i Vimmerby och för 13-åriga talangen Eifie Horste känns det extra kul att få tävla på hemmaplan.

"Jag är taggad och peppad och jag kommer verkligen ge allt", säger 13-åriga Vimmerbytjejen Eifie Horste inför armbrytnings-SM, som i år arrangeras på hemmaplan.

"Jag är taggad och peppad och jag kommer verkligen ge allt", säger 13-åriga Vimmerbytjejen Eifie Horste inför armbrytnings-SM, som i år arrangeras på hemmaplan.

Foto: Privat/TT

Vimmerby2023-03-09 06:00

Tävlingen hålls på Hotell Ronja och inleds på torsdagen. En av deltagarna är 13-åriga Eifie Horste från Vimmerby, som är en meriterad armbryterska med bland annat ett SM-brons och dubbla guld från armbrytningstävlingen Flen Armfight på cv:t.

– Jag är taggad och peppad och jag kommer verkligen ge allt, säger hon till Vimmerby Tidning.  

Hur känns det att tävla på hemmaplan?

– Det känns bra och lite extra kul. 

Eifie Horste, som tävlar i juniorklassen, har högt ställda förhoppningar och säger att det såklart är ett SM-guld hon siktar på. 

– Jag tror och hoppas att jag kan vinna, säger hon.

undefined
Eifie Horste, som tävlar i juniorklassen, har vunnit flera fina priser i tidigare armbrytningstävlingar och på SM på hemmaplan hoppas hon kunna gå hela vägen. "Jag tror och hoppas att jag kan vinna", säger hon.

SM i armbrytning har arrangerats i Vimmerby tre gånger tidigare, 2007, 2008 och 2014, och enligt Anders Axklo, ordförande i Svenska armsportförbundet, är boendetillgängligheten i stan en faktor som gör att man vill komma tillbaka.

– I grunden vill vi att någon av våra föreningar arrangerar men eftersom ingen sökte i år hamnade det på förbundsledningen och då ville vi vara någonstans där vi vet att det fungerar, säger han.

Mästerskapet har 256 föranmälda tävlande och Anders Axklo hoppas på många besökare. 

– Vi har väldigt många klasser och när finalerna i respektiv klass går räknar vi med en hel del publik. Det här är en form av gräsrotsidrott och många deltar för att de vill vara med på själva evenemanget och titta också, säger han.

Den som blir svensk mästare i respektive klass kvalificerar sig till landslaget och har då chans att tävla i EM och VM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!