Eken kan bli äldreboende igen

Våren 2015 lämnade de sista åldringarna äldreboendet Eken. Nu kan det snart vara dags att flytta in igen. Vår tidning kan i dag berätta att någon form av seniorboende är huvudspåret för fastighetens ägare Agnig Xani AB. – Ett intressant besked. Vi ska ordna ett möte med dem så snart som möjligt, säger kommunalrådet Tomas Peterson.

De sista åldringarna lämnade Ekenlokalerna våren 2015. Nu kan det bli äldreboende där igen: Kommunalrådet Tomas Peterson ser fram emot ett möte med Robin Agnig. Foto: Micael Rundberg

De sista åldringarna lämnade Ekenlokalerna våren 2015. Nu kan det bli äldreboende där igen: Kommunalrådet Tomas Peterson ser fram emot ett möte med Robin Agnig. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Vimmerby2017-07-26 04:00

I augusti i fjol köpte det Stockholmsbaserade företaget Agnig Xani AB fastigheten Eken av Vimmerbyföretagaren Anders Hermansson och hans bolag Guldbjörnen AB.

Då uppgav Agnig Xani AB:s ägare, Robin Agnig, att man ännu inte visste vilken verksamhet man skulle ha i lokalerna.

Besked skulle ges strax efter nyår, men har dragit ut på tiden.

Nu står det dock klart att Agnig har siktet inställt på någon form av seniorboende för Eken.
– Det stämmer. Jag har förstått att det finns brist på äldreboendeplatser i Vimmerby kommun, berättar vd Robin Agnig.

Sedan köpet för ett år sedan har ingen renovering gjorts, vilket Agnig vid övertagandet av fastigheten sa var prioriterat.
– Vi har väntat med det tills behovet är klart och vilken verksamhet det ska bli i fastigheten. Om behovet av äldreboende finns hos kommunen kan vi dra igång renovering och anpassning redan i dag. Annars blir det till hösten, säger han.
– Vi har kontaktat Vimmerby kommun och väntar på en återkoppling från dem och en mötestid för att kunna gå vidare, berättar Robin Agnig.

Har ni en plan B om ni inte landar en lösning av just äldreboende?
– Ja, det har vi, men jag kan inte säga så mycket om det. Men det handlar om verksamhet i egen regi. Vi gillar både fastigheten och Vimmerby som stad, säger Robin Agnig.

Frågan om Eken och ett kommande möte med Agnig föredrogs av tillförordnade kommunchefen Anna Erlandsson Karlsson på ett ledningsgrupps-möte i går. Och kommunalrådet Tomas Peterson ser positivt på Agnigs planer.

– Behovet finns ju onekligen då vi har kö till våra äldreboenden i dag. Jag är i och för sig tveksam till att kommunen kan gå in och garantera någonting, utan det får bli den allmänna marknaden, säger han.
– Men visst är det ett både intressant och positivt besked från Agnig. Självklart är vi intresserade av att få till stånd ett möte med dem inom en snar framtid, där även personer från vår social- och omsorgsförvaltning bör vara med, säger Tomas Peterson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om